Solmaztürk’ten AKP’nin toplantısına çağrılan gazetecilere: Propagandanın parçası olmayın

Yayın tarihi: 28 Ekim 2022 Cuma 11:49 am - Güncelleme: 28 Ekim 2022 Cuma 11:58 am

Emekli Tuğgeneral Solmaztürk, AKP’nin Türkiye Yüzyılı programına davet edilen gazetecilere seslendi. Solmaztürk,” Propaganda kampanyasının lansmanı yapılıyor. Arkadaşlar oraya gidip gösterinin parçası olmasın” dedi.

AKP’nin Türkiye Yüzyılı programı bugün (28 Ekim) başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı progama kamuoyunda ‘muhalif’ olarak anılan gazeteciler çağrıldı. Bazı isimler toplantı çağrısını kabul ederken birçok gazeteci de katılmayacağını açıkladı.

TELE1’de Murat Taylan’ın konuğu olan Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, davete ‘icabet eden’ gazetecilere tepki gösterdi. İktidarın seçime giden süreçte propagandayı başladığını dile getiren Solmaztürk, programın bir ‘lansman’ olduğunu söyledi. Solmaztürk şunları ifade etti:

Basın Konseyi’nden AKP’nin etkinliğine davet alan gazetecilere: Gazeteci kendisini kullandırmaz

“YENİKAPI TOPLANTISINI HİÇ KİMSE UNUTMASIN”

“Bazı arkadaşlar bu toplantıya katılacaklarını ifade ettiler. Bunu üzüntüyle karşılıyorum. Tanıdığımız birlikte program yaptığınız arkadaşlar var. Bu Cumhuriyet’e bağlı olduğunu düşündüğümüz arkadaşlar. Ortaya gidip de ispatı vücut etmeleri sadece propagandaya destek anlamındadır. Yenikapı toplantısını hiç kimse unutmasın. Orada yaşananları ve Recep Tayyip Erdoğan şovlarını arkada diğer parti liderleri dururken o şovları kimse unutmasın. Aynısı tekrar edilmek isteniyor. Yapılan hepsi budur.

“PARÇASI OLMAYIN”

Oraya gazeteci olarak takip edip soru sormak istiyorsa bir yere kadar anlayışla karşılarım ama bunun olmadığını siz de biliyorsunuz. yapmak istedikleri çok açıktır. Seçimlere giderken büyük bir propaganda başlatılıyor. Propaganda kampanyasının lansmanı yapılıyor. Arkadaşlar oraya gidip gösterinin parçası olmasın.

“BU KADAR POLYANNACILIK OLUR MU?

RTÜK orada duruyor. Basın İlan Kurumu orada duruyor yaptıkları belli ortada duruyor. Gitmek niyetinde olan arkadaşlarımız neyi bekliyorlar? RTÜK’teki o boş üyeliğin allem küllem ile AKP’ye kaldığını dün yaşadık. Tamam anlıyorum bu kadar Polyannacılık olur mu?”

 

Gazeteciler Cemiyeti’nden AKP’nin davetine tepki: Kabul etmiyoruz!