SOL Parti’den Erdoğan’a tepki: Erdoğan Evren’den biz Terzi Fikri’den yanayız

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 7:32 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 7:32 pm

SOL Parti, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu mitinginde Terzi Fikri için söylediği “Ordu bunlardan çok çekti” cümlelerine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Çiftçinin değil şirketlerin yüzünü güldürdü. Erdoğan Evren’den biz Terzi Fikri’den yanayız” denildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Fatsa’nın devrimci belediye başkanı olan ve ‘Terzi Fikri’ olarak bilinen Fikri Sönmez’i hedef aldı. Erdoğan konuşmasında “Ordu Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu’m çok ödedi çok. Ama artık böyle bir şey var mı, yok.” dedi. Erdoğan’ın açıklamasına SOL Parti’den tepki gecikmedi.

Erdoğan Ordu’da Terzi Fikri’yi hedef aldı

“Erdoğan Kenan Evren’den taraf” denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Fatsa Mitingi’nde ‘sesimizi sağır sultan duyacak” demiştik. Sağır sultan da duydu, apar topar Ordu’ya gelerek Fındık taban fiyatını açıklamak zorunda kaldı.

Fındık mitingi boyunca köy köy dolaşıp, insanları dinledik. Fındığın maliyetleri 50’ye yaklaşmış durumda. Gübreye, mazota yüzde 300’lerde gelen zamlar sonrasında, fındığında en az 70 lira olması gerektiğini ve bu fiyatın da yüksek enflasyon ortamında güncellenmesi gerektiğini söyledik.

Erdoğan’ın bugün açıkladığı rakam, üreticinin değil tefecinin ve emperyalist tekellerin yüzünü güldürdü. AKP, bir kez daha halkın değil bir avuç soyguncunun partisi olduğunu gösterdi. 54 lira diye açıklanan fiyatın taban fiyatı olmayacağını da herkes biliyor. TMO, fındık alımını çok sınırlı yapıyor ve belirli kriterlerdeki fındığı alıyor sadece. Bu da üreticinin piyasanın insafına bırakıyor. Kaldı ki fındıktaki bozulma da AKP’nin Ordu’yu mega şirketlerin zehirli maden sahasına dönüştürmesinin bir sonucudur.

Biz Fatsa mitingi çalışmalarına başladığımızda konuşulan fiyatlar 40’lar civarındaydı, 50 bile hayal görünüyordu. Ama bu mücadele, onların uykularını kaçırdı, bu fiyatı açıklamak zorunda kaldılar. Mücadelemiz bitmeyecek, o meydanda söylediğimiz gibi hakkımız olanı almak için mücadeleye devam edeceğiz. Herkes görüyor ki işçiler, köylüler birleşince, mücadele edince hakkımızı kazanabiliriz. Sorumluluğumuz bu mücadeleyi daha ileri taşımak, Fatsa meydanında da söylediğimiz üzere köy köy, ilçe ilçe üreticinin örgütlü gücünü yaratarak hakkımızı almak olacak.

Erdoğan bugün o meydanda, faşist cuntanın başı Kenan Evren’in sözlerini tekrarlayarak Terzi Fikri’ye de gönderme yaptı. Anlaşılıyor ki Fatsa meydanındaki sesimiz rahatsız etmiş. Erdoğan, o meydana Kenan Evren’in sesini taşıdıysa biz de Fatsa meydanına Terzi Fikri’lerin emekten yana sesini taşıdık.

Bu iki meydana herkes iyi baksın. Fatsa’de, AKP’nin veda senfonisini çaldığımızı söylemiştik. Bugün Ordu’daki o meydan da bunu doğruladı, nasıl bir çöküşe ilerlediklerini o meydanda da gördük. Bütün fındık üreticilerine sesleniyoruz, hakkımız için birlikte mücadeleye devam edelim. Hakkımızı alana kadar, bu saltanata son verene kadar mücadelemiz sürecek.

Erdoğan’ın ‘müjde’ diye açıkladığı fındık fiyatına üretici tepkili: Bahçede bırakmak daha iyi