Sol Bamba kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Yayın tarihi: 1 Eylül 2024 Pazar 9:32 am - Güncelleme: 1 Eylül 2024 Pazar 9:32 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Adanaspor’un Teknik Direktörü ve eski futbolcu Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti. Futbol camiasını yasa boğan haberin ardından, birçok yurttaş “Sol Bamba neden öldü”, “Sol Bamba’nın hastalığı neydi” gibi sorulara yanıt arıyor. İşte ayrıntılar…

Adanaspor’un Teknik Direktörü ve eski futbolcu Sol Bamba, Manisa FK maçı öncesinde rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Bir dönem Trabzonspor’da da forma giyen teknik adam, kaldırıldığı hastanede 39 yaşında yaşamını yitirdi.

SOL BAMBA NEDEN ÖLDÜ?

Sol Bamba’nın ölüm haberi futbol camiasını yasa boğarken, birçok futbolsever Bamba’nın ölüm nedenini merak ediyor. Vatandaşlar, “Sol Bamba neden öldü”, “Sol Bamba’nın ölüm sebebi nedir”, “Sol Bamba’nın hastalığı neydi”, “Sol Bamba kimdir” gibi sorulara yanıt arıyor.

İŞTE SOL BAMBA’NIN HASTALIĞI

Lenfoma kanseri teşhisi konulan genç teknik direktörün, bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Sol Bamba’nın hayatını kaybetme sebebiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak rahatsızlığının sebebinin tedavi gördüğü lenf kanseri olduğu düşünülüyor.

ADANASPOR’DAN AÇIKLAMA

Bamba’nın ölüm ile ilgili Adanaspor’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını malesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağ olsun”

TFF’DEN TAZİYE MESAJI

TFF de konuya dair başsağlığı mesajı yayınladı. TFF’nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü – Adanaspor A.Ş. müsabakasının öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba’nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Futbolculuk kariyerinde 3 sezon boyunca Trabzonspor forması da giyen Souleymane Bamba’nın anısına bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

Souleymane Bamba’nın ailesine, yakınlarına ve başta Adanaspor ile Trabzonspor camiaları olmak üzere Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz”

SOL BAMBA KİMDİR?

Sol Bamba, 13 Ocak 1985’te Fransa’da doğdu. Fildişi Sahilli milli oyuncu ve teknik direktör olan Bamba, futbol kariyerine 14 yaşında Ligue 1 takımlarından PSG’de adım attı. Başarılı performansı ile dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić tarafından 2004 yılında A takıma alındı. Futbol kariyeri ardından 2023 yılında teknik çalışma antrenörüolarak Cardiff City’de görev aldı. ardından Adanaspor’da teknik direktör olarak bulunuyordu. Başarılı spor adamı, lenfomanın nüksetmesi sonucu hastanede tedavi altına alınmıştı. 31 Ağustos günü hayatını kaybetti.

İşte, oynadığı takımlar:

2004-2006 Paris Saint-Germain

2006-2008 Dunfermline Athletic

2008-2011 Hibernian

2011-2012 Leicester City

2012-2014 Trabzonspor

2014-2015 Palermo

2015 Leeds United

2015-2016 Leeds United

2016-2021 Cardiff City

2021-2022 Middlesbrough

Adanaspor’un teknik direktörü 39 yaşında hayatını kaybetti

Adanaspor’un Teknik Direktörü ve eski futbolcu Sol Bamba, 39 yaşında hayatını kaybetti. Futbol camiasını yasa boğan haberin ardından, birçok yurttaş “Sol Bamba neden öldü”, “Sol Bamba’nın hastalığı neydi” gibi sorulara yanıt arıyor. İşte ayrıntılar…

 

Kaynak: HABER MERKEZİ