Sokak röportajında gurbetçi vatandaştan pes dedirten sözler

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 1:48 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 2:17 pm

Vatandaşlar artan gıda fiyatları ödeyemedikleri yüksek fatura bedellerine isyan etmeye devam ederken, Almanya’da yaşayan bir vatandaşın ‘ekonomi güzellemesi’ yapması asgari ücretle geçinemeyen vatandaşların tepkisini çekti.

Sokak röportajında Almanya’da yaşayan bir vatandaşın “Bu fiyat artışlarını Almanlarla konuştuğumuzda Almanlar ‘savaş var, pandemi var normal’ diyorlar. Bizim ülkemizde ‘hükümet gitmeli’ diye haksız bir tepki var. Bunu katlanacağız” sözlerini duyan vatandaş ‘açlığa mahkumuz, biz devletimizi niye yıpratalım’ tepkisi verdi.

‘AÇLIKTAN ÖLEN İNSAN DUYMADIM’

‘Açlıktan ölen insan duymadım’ diyen Almanya’da yaşayan vatandaşın muhabirin ‘Gelip burada yaşabilir misiniz?’ sorusuna ‘Gelmem için bir alt yapı gerekiyor. Aynı şartların burada da olması gerekiyor’ yanıtı ise dikkat çekti.

YOL TV’nin yaptığı röportajda, başka bir vatandaş da asgari ücretin Almanya’da 1500 euro (23.785,36 Türk Lirası) olduğunu hatırlatarak 750 litre benzin alabilirken; Türkiye’deki asgari ücretle 200 litre benzin alınabildiği vurguladı.

Almanya’da yaşayan vatandaşın Türkiye’yi Afrika ile kıyaslaması da tepki çekti.