Sokak ortasında sokak köpekleri saldırdı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 11:21 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:21 pm

Mardin’in Derik ilçesinde okuldan dönen 4 öğrenci ile 3 kişi sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Yaralılar, Derik, Kızıltepe ve Mardin’deki hastanelerde tedaviye alındı. Köpeklerin saldırı anı bir kişi tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Olay, ilçeye bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşandı. Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Kübra, 45 yaşındaki Mülkiye Ölçer, 5 yaşındaki Abdullah Çakı, 10 yaşındaki Ali Osman Karabat, 11 yaşındaki Resul Yıldız, 14 yaşındaki Mehmet Yıldız ve 35 yaşındaki Ergül Esen vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Mahallelinin müdahalesiyle köpekler uzaklaşırken, haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından Derik, Kızıltepe ve Mardin’deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

“BACAĞINDAN YARALANDI”

Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yaralılardan Mülkiye ve Kübra Ölçer’in amcası Sabri Ölçer, sokak köpekleri sorununa biran önce çözüm bulunması gerektiğini belirterek, “Sabah saatlerinde ben işe gidemiyorum, çocuklar da okula gidemiyor. Yetkililere arz ediyoruz, köpekleri toplasınlar.” dedi. Köpek saldırısında sırtından ve bacağından yaralanan 14 yaşındaki Mehmet Yıldız, “Okuldan eve gidiyordum. 1 köpeğin saldırısına uğradık. çok korktum. Hem sırtım hem de bacağım yaralandı.” diye konuştu.

AKP’li Belediye iş makinesiyle sokak köpeklerini gömerken görüntülendi