Sokak ortasında cinayet! Husumetlisine kurşun yağdırdı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 10:42 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 10:42 am

İstanbul’da husumet nedeniyle sokakta arkadaşlarıyla sohbet eden Mazlum Turan’a silahla üst üste ateş ederek öldüren Diyar İ. yakalandı. Tekirdağ’da yakalanan Diyar İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Ekim Cumartesi günü meydana gelen olayda, berber Mazlum Turan, arkadaşlarıyla sokakta oturduğu sırada silahlı bir kişinin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan 22 yaşındaki Turan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği, cinayet anının bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği tespit etti. Görüntülerde bir kişinin üst üste ateş ettikten sonra koşarak kaçtığı görüldü.

MAHALLEDEN TANIDIKLARIYMIŞ

Olayın görgü tanıkları olan Mazlum Turan’ın birlikte sokakta oturduğu arkadaşları E.Y.(21) ile F.Ş.(21)’nin ifade verdi. İki görgü tanığı birlikte oturdukları sırada Mazlum Turan’ın yakındaki bir benzin istasyonuna tuvalete gittiğini, geri geldikten hemen sonra ortaya çıkan silahlı kişinin saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Görgü tanıkları saldırıyı yapan kişinin mahalleden tanıdıkları Diyar İ. olduğunu belirtti.

TEKİRDAĞ’DA YAKALANDI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada şüphelinin izini Tekirdağ, Çerkezköy ilçesinde buldu. Burada bir eve yapılan baskında Diyar İ. gözaltına alındı. İstanbul’a getirilen şüphelilerin işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı. Şüpheli, olayı aralarında daha önceden yaşanan bir kavga dolayısıyla oluşan husumet nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Alacak tartışması kanlı bitti: 90 yaşındaki adam 67 yaşındaki husumetlisini silahla öldürdü