Sokak köpeklerini kurtarmak için kendini kurşunların önüne attı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 1:25 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 1:35 pm

İstanbul’da yaşayan Özlem Gürel, parkta sokak köpeklerine ateş eden saldırgan Sinan D.’nin önüne geçerek hayvanlara siper oldu.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde hayvansever Özlem Gürel, sokak köpekleri ve kedilerine mama vermek için parka gitti. Hayvanlarla ilgilendiği sırada Sinan D. isimli erkek elindeki silahıyla parka geldi. Köpeklere silah doğrultan saldırgan Özlem Gürel’in tepkisiyle karşılaştı. Saldırganın köpekleri de teker teker vuracağını söylemesi üzerine Özlem Gürel, hayvanlara siper olarak saldırganın eline vurup, silahın önüne atladı.

Yaşanan arbede sonucunda köpeklerden biri kurşunların hedefi olurken, yanağından yaralandı. Silahlı saldırgan Sinan D. daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Özlem Gürel?in şikayeti üzerine Sinan D. yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan çıkarıldığı mahkemece 4 ay süreyle ev hapsi uygulanmasına, silah bulundurmama ve taşıyamamasına hüküm verildi. Mahkeme ayrıca köpeğin yaralanması mevcutsa tedavi masraflarını da karşılamasına karar verdi. Parka elindeki silahla gelip, hayvanlara ateş açan saldırgan çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Sahiplerini beklemekten sıkılan köpekler kornaya basarak tepki gösterdi