Sokak köpeklerini besleyen kadınlara uçan tekme

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 12:14 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 2:10 pm

Ankara’da yaşayan Ömer Faruk G., sokak köpeklerini beslediğini iddia ettiği komşusu Sultan T.’ye (57) tekme attı.

Sincan ilçesinde Yüksel G., komşuları Sultan T. ve Melek Ö.’nün sitenin çevresinde sokak köpeklerini beslemelerine tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesiyle Yüksel G., oğlu Ömer Faruk G.’yi arayarak, durumu anlattı. Ömer Faruk G., sitenin önüne gelirken otomobilinin kayması sonucu park halindeki araçlara çarparak durdu. Araçtan inen Ömer Faruk G., koşarak Sultan T.’ye  tekme attı. Sultan T. ise yere yığıldı. Baba Yüksel G. de bu sırada Melek Ö.’ye taş atıp, yumrukladı. İhbarla olay yerine gelen polis ekipleri, biber gazı sıkarak tarafları ayırdı. Darp raporu alan Sultan T. ve Melek Ö., polis merkezinde ifade vererek, baba ve oğlundan şikayetçi oldu. Yüksel G. ile oğlu Ömer Faruk G. de hayvan severlerden şikayetçi oldu.

Hayvan Hakları Yasası komisyonda kabul edildi

‘ÖLEBİLİRDİM’

Sultan T., sokak köpeklerini beslediği için sürekli komşuları tarafından sözlü tacize uğradığını iddia ederek, “Beslediğimiz köpekler inanın çok uysallar, sadece bir lokma yemeğe muhtaçlar. Boş alanda besliyoruz, hepsi küpeli, kısır ve uysal köpekler. Sürekli köpeklere taş atıp, su kaplarını kırıyorlar, köpekler mama yerken bile taş atıyorlar. Melek hanım ile bize küfrettiler, telefon ederek oğlunu, kızını aradı. Oğlu Ömer gelirken kaza yaptı, aracından inip bana ‘uçan tekme’ attı. Ben orada ölebilirdim, beyin kanaması geçirebilirdim. Şikayet ettim, şikayetimi de geri almayacağım, bu canların uğruna savaşacağım” dedi.

‘SONU KADINA ŞİDDET OLMAMALI’

Melek Ö. ise boş arazilerde köpekleri beslediklerini kaydederek, “Sitemizde bizi besleme yaptığımızdan dolayı sindirmeye çalışıyorlar. Köpeklere şiddet uyguladıklarını, taş attıklarını gördüğümüzde yine tepki gösterdik. Ben araya girdiğimde Yüksel G. yumruk atmaya başladı. Sultan abla kendi canını kurtarmak için koşmaya başlayınca onu kovalamaya başladılar. Biz davamızın arkasındayız. Kötü bir şey yapmıyoruz, Allah’ın verdiği rızkı onlarla paylaşıyoruz. Bunun sonu köpeklerin ölmesi ya da kadınlara şiddet olmamalı” diye konuştu.

‘AYAĞIMI SALLADIM’

Ömer Faruk G. de “Bir kadına karşı kinlik söz konusu değil. Nedeni, sitenin içinde ve kapının önünde köpeklerin beslenmesi. Köpek geçen hafta çocuğuma saldırdı. Benim de bahçemde 2 tane köpek var. Köpekleri uzaklaştırmak istediğimizde bize saldırdılar. Ben de oraya gelince kaza yaptım, rastgele kalabalığa girip tekme de değil bu, ayağımı uzattım, göğsüne geldi, arkaya doğru devrildi. Bizzat yumruk atmak gibi bir olay değil. Ortada ağır tahrik var. Kendi yürüyerek hastaneye gitti, sağlıksal bir problemi olmadı” dedi.