Sokak hayvanlarına ‘jiletli tel’ tuzağı

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 3:13 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 4:44 pm

Ankara’da bir site bahçesinin çitinin altına sokak köpekleri girmesin diye jiletli tel döşendi. Döşenen jiletli tel nedeniyle birçok sokak köpeği yaralandı, bir yavru köpek de öldü.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Oran semtinde iddiaya göre; bir site yönetimi sokak köpeklerinin girmemesi için çitin altına jiletli tel döşetti. Toprağı kazıp tellerin altından siteye girmek isteyen çok sayıda köpek jiletlere takılarak yaralandı. Yaralı köpekler sitede oturan hayvanseverler tarafından tedavi ettirilirken, bazı köpekler sakat kaldı.

Geçtiğimiz gün gece saatlerinde tellerden siteye girmeye çalışan 4 aylık bir yavru köpeğin ise jiletli tel nedeniyle yaralanarak kan kaybından öldüğü söylendi.

Sitenin çitlerinin altına köpekler girmesin diye jiletli tel döşendi.

Hayvanseverler, site yönetimini jiletli telleri kaldırıp yere beton dökerek köpeklerin içeriye girmelerini engelleyebilecekleri önerisinde bulundu. Site yönetimi ise jiletli telleri kaldırmadı.

Hayvanseverler sadece köpekler değil kuş, kirpi, tilki ve diğer sürüngenlerin de teller nedeniyle zarar gördüğünü belirterek yönetimden jiletli telleri sökmesini istedi. Site yönetimine tepki gösteren hayvanseverler savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi katledilen köpeklerle ilgili suç duyurusunda bulundu