Sokak deyince akla darbe değil hak mücadelesi gelir!

Yayın tarihi: 24 Ekim 2020 Cumartesi 6:52 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2020 Cumartesi 6:52 pm

Necdet Saraç

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 15 Ekim günü “Sokak hazır, muhalefetin silkelenmesini bekliyor” başlıklı yazımdan dolayı beni “provokatör” ilan etmemekle kalmamış, “demokrasiyi rafa kaldırıp gayrimeşru yollardan iktidarı ele geçirerek bir sivil darbeyle CHP´yi iş başına getirme hesapları var” diye açıklama yapmış, yetmemiş, “MHP olarak bu çirkin oyunları medya üzerinden tezgâhlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyor, ilgili makamları göreve davet” etmiş ve beni ve CHP’yi “Sıkıyorsa buyurun sokağa çıkın, önde Necdet Saraç yanında da CHP yöneticileri bulunsun” diye de tehdit etmiş! Bugün de MHP’nin Türkgün Gazetesi beni, Selahattin Demirtaş’ı ve Fatih

Portakal’ı aynı yazıda “sokağı terörle buluşturanlar” diye hedef gösteren bir makale yayınlamış.

  1. Öncelikle belirteyim; MHP’lilerin açıklamalarındaki gibi “CHP’nin medyadaki sözcüsü” değilim ama her ortamda saklamadan, gizlemeden söylediğim gibi “evet CHP’liyim ve solcuyum”!
  2. Bırakın “aklı başında” olmayı, “Sokak hazır, muhalefetin silkelenmesini bekliyor” başlıklı makalemden hiç kimse “sokağa çıkın, sivil darbe yapın” sonucunu çıkaramaz!
  3. MHP’liler ısrarla darbeci arayacaklarsa, aranacak yer ne ben, ne CHP, ne de muhalefettir. Aranacak yer büyük ortağın içi ve ilişki ağıdır
  4. İktidarın “taşıyıcı ortağı” MHP belli ki sokaktan o kadar korkuyor ki, “sokak” deyince hemen aklına “darbe” ve “vandalizm” geliyor. Oysa demokrasilerin olduğu ülkelerde sokak deyince akıllara, toplumsal muhalefet gelir, itiraz kültürü gelir, demokrasinin olmazsa olmazı hak talebi gelir!
  5. İktidar blokunun arkası gelmeyen suçlamalarını, saçma senaryolarını dikkat almadan muhalefet kendi yapacaklarını bıkmadan usanmadan kararlıca ve sahici bir dille seçmene anlatmalı, meydan okuyana meydan okumalı! Sokakta, mahallede, iş yerinde, üniversitede, mecliste…
  6. Böyle bir hamle, muhalefetin ihtiyacı olan yeni ve yaratıcı bir enerjiyi ortaya çıkarır, milyonlarla buluşturarak yeni bir toplumsal uzlaşmanın, laik ve demokratik bir Türkiye’nin yolunu açar!
  7. MHP’nin şahsıma yönelik tehdit ve hedef gösterme ile ilgili hukuki görev savcıların, umarım görevlerini yaparlar!
  8. Unutmadan son sözüm de, bu önemli yazıyı gündeme taşıyarak kamuoyunda daha fazla tartışılmasını sağladığı için Sayın Semih Çetin’e çok teşekkür ediyorum!
  9. Bu vesileyle Gazete Pencere ve Tele1’de yayınlanan yazımı bir kez daha yayınlıyorum:
    https://tele1.com.tr/sokak-hazir-muhalefetin-silkelenmesini-bekliyor-244971/