Sokağa çıkma yasağında Büyükşehir ekipleri yoğun çalışıyor

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 1:34 pm - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 2:23 pm

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında kent merkezindeki DSİ kanallarını temizledi, sokak canlılarını besledi.

Pandemi nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağını fırsata çeviren Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent merkezindeki DSİ kanalındaki atıkları temizledi. Belediye ekipleri ayrıca, sokağa çıkma yasağı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak kedi ve köpeklerini besledi, güvercin, martı ve su kuşlarını yemledi.

SULAMA KANALLARI TEMİZLENDİ

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle trafiğin sakinliğini değerlendiren Adana Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Mavi Bulvar’daki DSİ sulama kanalında biriken atıkları temizledi. Doğal yoldan oluşan balçık ve atılan çöpler nedeniyle biriken atıklar ekipler tarafından hafta sonu iş makinaları yardımıyla temizlendi.

Görsel güzelliğin yanı sıra atıklar nedeniyle kanallarda oluşacak haşere ve sivrisineğe karşı da temizliğin gerekliliğine değinen yetkililer, vatandaşlara atıklar konusunda uyarıda bulundu.

SOKAK CANLILARI YALNIZ BIRAKILMADI

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle beslenme sorunu yaşayan sokak canlılarını da unutmayan Adana Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonunu da besleme yaparak geçirdi. Patili dostları mama ile besleyen ekipler kuşlar için de yemleme çalışması gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, sokak, cadde ve bulvarların boşalmasından yararlanarak, çevre düzenlemesi, ağaç budaması, yol onarımı ve çeşitli işleri yapma olacağı bu