Şoförün çarpıp kaçtığı 6 yaşındaki çocuktan geriye oyuncağı kaldı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 2:21 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 2:21 am

İzmir’in Çiğli ilçesinde, freni boşalan kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan 6 yaşındaki Mihrimah Gece Akalın isimli çocuk hayatını kaybetti. Bir çocuğun da yaralandığı kazada, Mihrimah’tan geriye oyuncağı kaldı.

İlçeye bağlı Güzeltepe Mahallesi’nde meydana gelen kazada, iddiaya göre, E.G. yönetimindeki 34 AS 2091 plakalı kamyonetin freni boşaldı. Sürücüsünün kontrolünü kaybettiği kamyonet, kaldırımda oynayan 2 çocuğa çarptı. Çarpmanın etkisiyle çocuklardan Mihrimah Gece Akalın kamyonet ve ağaç arasında sıkışırken, kamyonetten inen sürücü E.G. ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan 6 yaşındaki Mihrimah Gece Akalın ve 8 yaşındaki Esila Ç. Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan müdahalelere rağmen Mihrimah hayatını kaybetti. Tedavisi süren Esila Ç.’nin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Mihrimah’ın cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GERİYE OYUNCAK BEBEK KALDI

Kazanın ardından polis ekiplerince bölgede inceleme yapıldı. Olay yerinde Mihrimah’dan geriye kalan oyuncak bebek yürekleri sızlattı.

Öte yandan, kaza öncesi iki torunu ve komşusunun kızı Mihrimah Gece Akalın ile ilgilenen Şenlik Çöpürkaya, yaşananları anlattı. Kaldırımda oturdukları sırada kamyonetin hızlı geldiğini ifade eden Çöpürkaya, “Yukarıdan aşağıya dogru hızla geldi, çocuklarla birlikte burada oturuyordum. Bana doğru geldiğini gördüm 2 tane torunumu kucağıma aldım Esila ve diğer torunumu çektim ama o çocuğu Mihramah’ı kurtaramadım. Çocuğu ağaca sıkıştırdı. Şoför uzun boylu sakallı biriydi. Arabayı geri itti yardım etti ama ondan sonra kayboldu” dedi.

Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.