Şoförden büyük ayıp! Kıyafeti kirli diye işçiyi otobüsten kovdu

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 11:08 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 1:49 pm

Muğla’da bir otobüsün şoförü, iş kıyafetinin kirli olduğunu söylediği bir işçiyi araçtan indirmek istedi. “Bu benim iş elbisem” diyen işçiye diğer yolcular da destek verdi. Şoför ise yaşanan tartışma sonrası işçiye “Savaş çıkardın arabamda” diyerek tepkisini sürdürdü.

Muğla’da evine gitmek için belediye otobüsüne binen bir işçi, şoför tarafından ‘kıyafetinin kirli olduğu’ gerekçesiyle araçtan indirilmek istendi.

İşçi, bunun üzerine “Bu benim iş elbisem, haksız değilim ben” diyerek kendisini savundu. Diğer yolcular da işçiye destek verdi.

“İŞÇİ OTURMAK ZORUNDA”

“Sen bu elbiseyle bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın” diyen şoföre, kadın yolcu “Bence oturabilir beyefendi. Ben de kirli elbiseyle gelirsem beni de almak zorundasın. Beyefendi işçi, oturmak zorunda” diyerek tepki gösterdi.

“SAVAŞ ÇIKARDIN ARABAMDA”

Kadın yolcunun tepkisine şoför ise “Yarın geldiğinde bu koltuk kirli dediğin zaman beni şikayet ediyorsun ama. Görüyor musun yani şimdi durduk yerde savaş çıkardın arabamda” yanıtını verdi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu aracın ve şoförünün belediye bünyesinde görevli olduğu belirtilirken “Kentimizde faaliyet gösteren özel toplu taşıma aracında şoförü tarafından bir emekçimize gösterilen tepkiyi üzülerek takip ettik. Söz konusu araç ve şoförü Büyükşehir Belediyesi bünyemizde bulunmamakla beraber, denetim yetkimiz dahilinde sürücünün şoför kartı iptal edilmiş, hakkında idari işlem başlatılmıştır. Emeğe, emekçiye ve alın terine saygı önceliğimizdir” denildi.

BODRUM BELEDİYESİ: O ELBİSEYLE, O PANTOLONLA, O KOLTUĞA OTURACAK

Bodrum Belediyesi, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bodrum Belediyesi’nden yılbaşı partisi

Bodrum Belediyesi yılın son meclis toplantısını yaptı