Sneijder’den ‘kara para aklama ve dolandırıcılık’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2024 Cuma 9:56 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 Cuma 9:56 am

Galatasaray’ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi.

Galatasaray’ın Hollandalı eski futbolcusu Wesley Sneijder, adının ‘Comanchero’ isimli suç örgütüyle kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarına karıştığı iddiasına yanıt verdi.

Kamuoyunda yer alan haberlerde; MASAK tarafından hazırlanan kapsamlı bir raporda, Comanchero örgütünün uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirleri Türkiye’de kurulan şirketler aracılığıyla akladığı belirtildi.

Raporda, Galatasaray’ın eski yıldız futbolcusu Wesley Sneijder’in, hisset satın alarak Borhan Group Yatırım A.Ş. ve onun kontrolünde olan Econ Gayrimenkul şirketine 1 milyon 181 bin 428 dolar gönderdiği tespit edildi.

İddialar hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sneijder, şunları söyledi:

“Sabah saatlerinden itibaren hakkımda Türk Medyası başta olmak üzere farklı medya mecralarında yayılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki adı geçen şirket ile geçmişte bazı aracı kişi ve kurumlar vasıtası ile tanışmış bulunmaktayım. Bu şirkette görevli kişiler bana kendilerini oldukça iyi bir firma olarak lanse etmiş ve bir nevi tarafımda güven uyandırmıştır.”

“ZARAR ETMİŞ KONUMDAYIM”

“Ardından adı geçen şirketten yasal ve şeffaf olarak, her hususu belgeli olacak şekilde hisse alımı yapmış bulunmaktayım. Ancak hisse alımı yaptığım zamandan bu zamana kadar ki süreçte herhangi bir surette hiçbir kazanç sağlamamakla birlikte aksine zarar etmiş konumdayım. Bu şirketin yönetimiyle alakalı söz sahibi de değilim. Bu suça ilişkin hiçbir adli organ tarafından tarafıma yöneltilmiş bir suçlama da bulunmamaktadır.”

“DERİNDEN ÜZÜLDÜM”

“Mağduru olduğum süreç yetmezmiş gibi ikinci evim olan Türkiye’de, böyle haberlerin yayılması beni derinden üzmüştür. ‘Kara para’ benim adımın yanında bulunması gereken belki de son tabirdir. Yayılan haberlerin hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını bildirir, yanlış yönlendirilen bilgilere ilişkin gerekirse hukuki yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Başta Hollanda ve Türk Halkı, ardından tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”

MASAK’ın kara para raporundan Wesley Sneijder çıktı! Comanchero suç örgütünün gizli ortağıymış

Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık iddialarına yanıt verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ