Snapdragon 875 ile 100w hızlı şarj yapılabilecek

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 6:06 pm

Snapdragon 875 çipsetin 2021’deki pek çok amiral gemisi akıllı telefona güç vermesi bekleniyor. 5nm üretim süreciyle hazırlanacak bu çipsetin, çalışma performansından pil tüketiminde cimriliğe kadar pek çok fayda sağlaması muhtemel.

Snapdragon 875 ile 100w hızlı şarj yapılabilecek. Zaten her amiral gemisi çipsette benzer şeyler söylenir, ama bu kez daha ciddi bir sıçrama ile karşılaşmamız büyük olasılık.

Snapdragon 875 hakkında henüz kesin olmayan yeni bilgiler paylaşıldı. Twitter’da hazırladığı sızıntı haberlerle bilinen Digital Chat Station hesabı, önümüzdeki sene gaming phone, yani oyun telefonu olarak boy göstermesi beklenen pek çok telefonda Snapdragon 875’e yer verileceğini, testlerin de çoktan başladığını belirtti.

Snapdragon 875 ile 100w hızlı şarj yapılabilecek

Dikkat çekici bir detay ise, bu telefonlarda batarya kapasitesinin fark edilir düzeyde büyük olacağı, hızlı şarj tarafında ise 100w gibi bir değerin sunulabileceği. Günümüzde pek çok telefonda hızlı şarj özelliği var, ama güncel en yüksek değere bile baksak, 100w değerinin yarısına bile ulaşmakta zorlandığını görüyoruz.

Önümüzdeki yıldan itibaren büyük pile sahip pek çok telefon, 1 saatten az sürede tamamen şarj olabilir, ki bu gerçekten gündelik yaşantıyı ciddi manada kolaylaştıracak bir detay olur. Bu arada, bazı firmalar da bu tip yüksek değerler karşısında endişelerini dile getiriyor. Xiaomi de onlardan bir tanesi.

Firma zaten kısa süre önce bir tanıtım hazırlamış ve 4000mAh pile sahip bir telefonu 100w Turbo hızlı şarj teknolojisi ile 17 dakikada %100 şarj edebilmişti. Ancak…

Xiaomi, bu tip yüksek şarj hızlarının uzun vadede pil verimliliğini düşüreceğini düşünüyor. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Lu Weibing da pil kapasitesinin kullanımından güvenlik detaylarına kadar pek çok noktada sorunlar çıkarabileceğini belirtiyor.

Öte yandan OPPO da 40w hızlı şarj özelliğinin, 15w hızlı şarj değerine kıyasla bir pili daha hızlı bozduğunu ekliyor.

Candyman – Şeker Adam için yeni teaser video geldi: Tony Todd dönüyor mu?