Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti beklenenden önce çıkacak

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 7:41 pm

Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti kullanan akıllı telefonlar yeni yeni kullanıcılarla buluşuyor olsa da Qualcomm şimdiden bir sonraki nesildeki yonga setinin çıkışına hazırlanıyor. Gelen son haberler, Snapdragon 8 Gen 2 adını taşıyan bu yeni nesil yonga setinin beklediğimizden de önce çıkabileceğini gösteriyor.

 

Bildiğiniz gibi Qualcomm genelde yeni yonga setlerini, aralık ayının ilk haftasında, Snapdragon Summit sırasında tanıtıyor. Ancak görünen o ki bu yıl şirketin yeni yonga seti daha erken tanıtılacak. Şirket tarafından yanlışlıkla sızdırılan bilgiler, merakla beklenen Snapdragon 8 Gen 2’nin 14-17 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte tanıtılacağını gösterdi. Qualcomm kısa süre sonra bu bilgiyi kaldırmış olsa da, arada geçen süre bu bilginin sızması için yeterli oldu.

Snapdragon 8 Gen 2

Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini kullanan ilk telefonlar olan Samsung Galaxy Z Fold 4 ve ASUS ROG Phone 6 gibi cihazlar bu yıl bitmeden kullanıcılarla buluşmuş olacak. Snapdragon 8 Gen 2 kullanan ilk telefonların çıkışının ise 2023’e kalacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Qualcomm’un yeni yonga setlerinin çıkış tarihleri arasında kısa bir ara olması, yeni nesil yonga setinde önemli geliştirmeler olacağı konusunda soru işaretleri doğuruyor. Bu noktada teknoloji dünyasındaki beklenti, Snapdragon 8+ Gen 1 ile 8 Gen 2 arasında ufak farkların olacağı yönünde.

Tesla otomobillerin tamiri pahalı patlıyor