Snapchat, güvenlik özelliklerini geliştirmek için yeni bir konum paylaşma özelliği ekliyor

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 7:10 am - Güncelleme: 20 Şubat 2022 Pazar 6:46 am

Uygulama, kullanıcıların tam olarak nerede olduklarını belirli arkadaşlarla kısa sürelerle paylaşmalarına olanak tanıyan canlı konum paylaşımını sunuyor. İşte detaylar.

Snap Map, yıllardır konum paylaşımına sahipti, ancak özelliğin mevcut sürümü, yalnızca Snapchat uygulaması açıldığında konumu güncelliyordu. Yeni “canlı konum”, Apple’ın “Find My” uygulamasına çok benzer şekilde, belirli arkadaşlarınızın belirli bir süre boyunca gerçek zamanlı olarak tam olarak nerede olduğunuzu görmelerine olanak tanıyacak. Konum ayrıntıları bir seferde 15 dakika, bir saat veya sekiz saat boyunca paylaşılabilir.

Snapchat

 

Snap, isteğe bağlı özelliğin arkadaşlarla buluşmayı kolaylaştırabileceğini iddia ediyor. Ayrıca konum paylaşımı insanların birbirlerine nerede olduklarını bildirmelerini sağlayan bir araç olarak işlev görecek. Böylece daha güvenli bir ortam oluşturulması hedefleniyor. Şirket, kullanıcıların bu canlı konum paylaşımı özelliğinden yararlanmaları için arkadaş olmaları gerektiğini belirtiyor.

Güncelleme, Snap’in son aylarda güvenlik özelliklerini geliştirmeye çalışmasıyla birlikte geliyor. Şirket kısa süre önce, genç kullanıcıları hedef alan uyuşturucu satıcılarıyla başa çıkmak amacıyla gençlere yönelik arkadaş tavsiyelerini sınırlayacağını duyurdu. Uygulamanın ayrıca bu yıl içinde yeni ebeveyn kontrolü özelliklerini başlatması bekleniyor. Uygulama eski popülerliğine hedeflemeyi planladığı için birbirinden farklı güncellemeler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına istedikleri konserlerle eşleşmelerini sağlayan Tinder benzeri bir özellik sunulduğunu da duyurmuştu.

Snapchat, 23 Şubat’tan itibaren kullanıcı adınızı değiştirmenize izin verecek