Snapchat eskisi kadar popüler değil

Yayın tarihi: 10 Eylül 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 9 Eylül 2021 Perşembe 1:09 pm

Snapchat kullanıcılarının arkadaşlarının doğum günlerini takip etmeleri ve kutlamaları için yeni ve eğlenceli bir yol sunuyor. Şirketin yeni özelliği, uygulamada takip ettiğiniz tüm kişilerin yaklaşan doğum günlerinin listesini görebileceğiniz tek bir yer sunacak.

Tüm doğum günlerini istediğiniz gibi filtreleyebileceksiniz. Örneğin arkadaşlarınızın doğum günlerini burçlarına göre ayırabilecek, her detayı öğrenebileceksiniz. Gizlilik nedeniyle özellik, arkadaşınızın doğum yılını veya tam yaşını göstermeyecek. Benzer şekilde, diğer Snapchat kullanıcıları da sizinle ilgili aynı bilgileri görmeyecek. Ayrıca, uygulamada görüntülenmesine izin vermeyen arkadaşlarınızın doğum günlerini de görmezsiniz.

Snapchat

 

Doğum Günü özelliği, hikayelerinize özel tasarımlar ekleyerek kutlama yapmanıza da olanak tanıyacak.  Birisi hikayelerinizi gördüğünde, özellik denemek için onlara da bildirim gidecek. Özellik elbette devrimsel nitelikte değil ancak uygulama platformuna ne kadar ekleme yaparsa o kadar kullanıcı çekeceğine inanıyor. Doğum günlerine özel bir özellik ne kadar etkili olur bilinmez ancak uygulamayı hali hazırda kullanan kişilerin hoşuna gidecek bir eklenti olabilir. Facebook’un da benzer doğum günlerini bildirme özelliği kullanıcıların hayatını oldukça kolaylaştırıyordu. Facebook hala popüler olsa da Snapchat yeni güncellemelerle eski konumuna gelmeye çalışıyor.

Twitter akış özelliği büyük tartışma yarattı: Instagram ile kardeş olacaklar