Snapchat, 332 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştıklarını açıkladı

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:11 pm

Kullanıcıların sürekli değişen alışkanlıkları özellikle sosyal medya pazarında dengelerin çok hızlı değişmesine neden oluyor. Bir gün Facebook zirvedeyken, bir anda Instagram çıkıp onu ikinci sıraya atabiliyor.

Ya da şu sıralar yaşandığı gibi TikTok diye bir uygulama çıkıp, yıkılmaz gibi görünen Instagram’a ciddi bir rakip olabiliyor. Bu inişli çıkışlı pazarda tutunmayı başaran şirketler, zamanla yeniden yükselişe geçebiliyor. İşte bu şirketlerden biri de son dönemde yeniden yükselişe geçen Snapchat.

2022’nin ilk çeyreği için mali sonuçlarını açıklayan Snap, bu çeyrekteki büyümelerinin Facebook ve Twitter’ın üstünde olduğuna dikkat çekti. Facebook günlük aktif kullanıcı sayısında düşüş açıklarken, Twitter günlük aktif kullanıcı sayısının ABD’de yüzde 2, ABD dışında ise yüzde 15 arttığını açıklamıştı.

Snap ise bir önceki yıla kıyasla günlük aktif kullanıcı sayısını yüzde 18 arttırmayı başardı. Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısı 332 milyona yükseldi.

Snapchat

Snap’in geliri de yıldan yıla yüzde 38 artarak 1.06 milyara ulaştı. Ancak şirket aslında daha da büyük bir artış beklediklerini, fakat Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden büyümelerinin yavaşladığını açıkladı. Rusya’nın Ukrayna’yı istilası sonrası bazı şirketlerin reklam kampanyalarını durdurmalarını şirketi yüzde 38 büyümede tuttu. Snap’e göre bu savaş yaşanmasa şirketin geliri yüzde 38 yerine yüzde 44 artacaktı. Yine de Snap büyüme hızıyla pazar beklentilerinin üstünde bir grafik sergiliyor.

Snapchat’in yeniden popülerlik kullanmasında AR (artırılmış gerçeklik) özelliklerinin önemli bir rol oynadığı söyleniyor. Snap tarafından yapılan açıklamaya göre 332 milyon kullanıcının 250 milyonu uygulamadaki AR özelliklerini en az bir kez kullandı.

MetaVerse ne zaman tam anlamıyla hazır olacak?