Snap, yeni selfie droneu Pixy’yi tanıttı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 10:03 pm

Bugün artık her akıllı telefonun en önemli özelliklerinden biri ön kamerası haline gelmiş durumda. Selfie çekmek için en ideal cihazı arayan kullanıcıları çekmek isteyen akıllı telefon üreticileri, selfie kamerası daha da güçlü telefonlar çıkarmaya devam ediyor.

Hatta son yıllarda doğrudan selfie telefonu olarak ön plana çıkarılan çeşitli akıllı telefon modelleriyle de karşılaştık. Ancak selfie çekmek için akıllı telefonlara rakip geliyor. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat‘in sahibi olan Snap, yeni selfie droneu Pixy‘yi tanıttı.

Pixy

İlk olarak ABD ve Fransa’da satışa sunulan Pixy, telefona eşlik eden, kullanıcıların kendilerini çekmek için başka herhangi birine ihtiyaç duymamasını sağlayan mini bir drone. Bu kameralı mini droneun çıkış fiyatı ise 229.99 dolar.

Snap’in Pixy’yi tanıtmak için yayınladığı video, bu mini droneun türlü türlü fotoğraflar çekmek için son derece yaratıcı şekillerde kullanılabileceğini gösteriyor. Snap tarafından paylaşılan tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Alışık olduğumuz droneların aksine Pixy’nin bir kumandası ya da SD kartı yok. Bunun yerine drone için belirlenmiş çeşitli uçuş açıları mevcut. Kullanıcılar çekmek istedikleri fotoğrafa göre bir uçuş yolu seçerek droneu istedikleri yöne gönderebiliyorlar. Kullanıcı Pixy’den havalanmasını, etrafında dönmesini ya da onu takip etmesini isteyebiliyor. İşi bittiğinde ise tek yapması gereken elini droneun altına koymak oluyor. Selfie droneu otomatik olarak kullanıcının eline dönüyor.

Samsung 2022 yılına iyi başladı!