Snap şirketinin hisseleri bir günde yüzde 23 değer kaybetti

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 7:36 pm

Pek çok sektör gibi teknoloji sektörü de son dönemde finansal olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Teknoloji ve internet dünyasındaki bu düşüşten sosyal medya şirketleri de nasibini alıyor. En popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat’in sahibi olan Snap, bu düşüşü en sert şekilde hisseden şirketlerden biri.

Snap, 2022’nin başında beri kan kaybını durduramıyor ve adeta uçuruma doğru sürükleniyor. Hatırlayacağınız gibi Snap’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, mayıs ayında bir açıklama yaparak bu mali çeyrekte hedefledikleri gelir rakamlarına ulaşamayacaklarını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Snap bir günde yüzde 40 değer kaybetti. O gün tarihinin en kötü güçlerinden birini geçiren Snap, aradan geçen sürede de toparlanamadı. O günden beri şirketin hisseleri adeta serbest düşüşe geçti.

Snapchat

Evan Spiegel’ın mayıs ayında öngördüğü düşüş, dün ikinci mali çeyreğe ait sonuçların açıklanmasıyla birlikte gerçeğe dönüştü. Spiegel önceden yatırımcıları uyararak bu düşüşün etkisini hafifletmeye çalışıyordu. Ama görünen o ki bu taktiği işe yaramadı. Çünkü o açıklamadan sonra yüzde 40 değer kaybeden Snap, dün de sonuçlar açıklandıktan sonra yüzde 23 değer kaybetti. Şirketin 2021’in eylül ayında 83.11 dolar olan hisseleri bugün 9.99 dolara kadar gerilemiş durumda.

Analistler, ikinci çeyrekte Snapchat’in 343.2 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmasını bekliyordu. Snapchat aslında bu rakamın da üstüne çıktı ve 347 milyona ulaştı. Ancak buna rağmen şirketin geliri beklentilerin altında kaldı. Yaşadığı düşüşe rağmen 1.14 milyar dolar gelir elde etmesi beklenen Snap, bunun yerine 1.11 milyar dolar gelir elde etti. Kullanıcı sayısı arttığı halde gelirin düşmesi, Snap’in son dönemde yaşadığı gelir sorununun altını çizdi ve bu da dün yaşanan yüzde 23’lük düşüşe sebep oldu.

Snap’in içinde olduğu bu krizden nasıl çıkacağı, daha da önemli çıkıp çıkamayacağı bilinmiyor. Ancak şirketin zorlu bir dönemin beklediği kesin.

Fallout dizisinin setinden ilk görüntüler geldi