Smith: Beş kere cenazem planlandı

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 9:08 am - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 9:08 am

Britanya’nın Bristol şehrinde yaşayan 72 yaşındaki Dave Smith’in koronavirüsle mücadelesi herkesten uzun sürdü. Smith, 290 gün boyunca enfekte kalarak, bugüne kadar kaydedilen en uzun süreli pozitif test sonucunu aldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Britanya’da Covid-19’un ilk dalgasında virüse yakalanan Dave Smith, neredeyse 10 hafta boyunca enfekte kaldı. Bu süre boyunca 42 tane pozitif PCR sonucu alan Smith, yedi kere de hastanede yattı.

Yaşadıklarını anlatan Smith, “Ne zaman fenalaşsam gerçekten ölüm kapıyı çalmış kadar kötü oldum. Eşim beş kere cenazemi organize etmeye başladı” dedi.

Emekli bir sürücülük öğretmeni olan Smith, 10 ay süren pozitif Koronavirüs döneminin sonunda eski ABD Başkanı Donald Trump’a uygulanan antikor kokteyliyle iyileşti. Şu anda Britanya’da kullanım onayı olmayan bu ilaç Smith için özel olarak sağlandı.

Uzmanlar, Smith gibi hastaların uzun süre Covid-19 olarak kalmasının nedeni virüsü nötralize eden antikorlarının düşük olmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi. Smith, Koronavirüs’e yakalanmadan önce 2019’da lösemiye yakalanmış ancak iyileşmişti.

Kaynak: t24