Smile Hair Clinic saç ekimi ve saç ekimi fiyatları

Yayın tarihi: 24 Ekim 2020 Cumartesi 4:29 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 4:10 pm

Saç ekimi insanların dış görünüşü ve kendine karşı özgüvenleri açısından oldukça önemli ve faydalı işlemlerdir. Saç ekimi, kısmi kellik veya tamamen saç dökülmesi yaşayan kişilere yapılan saç naklidir. Farklı farklı teknikler kullanılır.

Saç ekimi bilinenin aksine oldukça kolay ve pratik işlemlerdir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, saç ekimi işleminin uzman ve eğitimli kişiler tarafından yapılması gerekir. Bu işlemler, saç ekimi merkezlerinde gerçekleşir. Saç ekim işleminden istenilen sonuç alınabilmesi için en iyi saç ekimi merkezi tercih edilmelidir. Smile hair clinic hakkında bilgi sahibi olmak için merkezin sunduğu hizmetler araştırılması en doğru karar olacaktır.

SAÇ EKİMİ

Saç ekimi günümüzde kadın ve erkekler tarafından tercih edilen saç estetiği uygulaması olarak adlandırılır. Saç dökülmesi yaşayan kişiler için kurtarıcı olan saç ekim işlemleri, genellikle ense kökünden alan saçların dökülmenin yaşandığı bölgeye nakledilmesi yöntemidir.
Saç dökülmesi; sağlıksız beslenme, stres, hastalıklar, yanlış kozmetik kullanımı gibi sebeplerden dolayı dökülebilir. Ayrıca kişilerde görülen saç dökülmesi, genetik yapı itibariyle de oluşabilir. Saç ekimi bu tür sebeplerden dolayı oluşan saç dökülmelerinin yaşandığı bölgelere saç ekimin yapıldığı yararlı ve genellikle başarılı sonuçlar elde edilen operasyonlardır.

SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Saç ekimi fiyatları kullanılacak yönteme ve merkezi göre farklılık gösterir. Son yıllarda oldukça popüler hale gelen saç ekimi, günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Saç ekimi, vücudun belirli bölgelerinden alınan saç köklerinin kafa bölgesindeki dökülmenin olduğu bölgelere nakledilmesi işlemidir. Saç ekimi için ense, genital bölge, kol, bacak gibi yerlerden kıl kökleri alınır. Ancak saç ekimi için kökler, genellikle kulak arkasından ve ense kısmından alınır.

SAÇ EKİMİ OPERASYONUNA HAZIRLIK

Saç ekimi öncesinde kişilerin, işlemin gerçekleştirileceği merkeze giderek muayene olması gerekir. Kişilerin yaşı, işlemin yapılacağı bölge, herhangi bir hastalığının olup olmadığı araştırılır. Saç ekim öncesi kişilerin işleme mani olabilecek bir hastalığının olup olmadığı, donör bölgedeki saç sıklığı gibi detaylar konusu belirlenir. Ayrıca kişilerin ihtiyaçları ve beklentileri de göz önünde bulundurulmalıdır. Saç ekim işleminin, uzman ve profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekir.

SAÇ EKİMİ TEMEL AŞAMALARI

Saç ekimi işlemde kullanılan tekniğe göre farklı aşamalardan oluşur. Saç ekimi için hazırlık, planlama, saç kökü toplama, kanal açma ve saç köklerinin ekimi gibi birçok aşamadan meydana gelir. Bu aşamaların her birinin titizlikle yürütülmesi gerekir. Hazırlık aşamasında, kişilere kan tahlili yapılarak herhangi bir hastalığının olup olmadığı tespit edilir.
Planlama aşamasında ise fiziki muayene, saç kalınlığı gibi unsurlar incelenir. Tüm aşamalardan sonra işlem tamamlanmış olur. Burada dikkat edilmesi gereken husus, tüm aşamaların titizlikle takip edilmesi zorunluluğudur.

SAÇ EKİMİ ÖNCESİ

Saç ekimi işlemlerinde istenilen sonucun alınması için öncesi ve sonrasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken en önemli konu, işlemi gerçekleştirecek kişinin uzman ve eğitimli olması gerekir. İşlemden en az 3 gün öncesinden, kan sulandırıcı ilaçlara ara verilmelidir.
Ayrıca sigara, alkol kullananların, bu zararlı alışkanlıkları en az 1 hafta öncesinden bırakması gerekir. Herhangi bir kronik rahatsızlığı olan kişiler, saç ekimi yaptırabilmeleri için doktorlarından izin almalıdırlar. Saç ekimi fiyatları ve merkezin hizmeti hakkında da bilgi sahibi olunmalıdır.

SAÇ EKİMİ MERKEZLERİ

Saç ekimi işlemi, günümüzde kolay ve pratik bir şekilde saç merkezlerinde gerçekleştirilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, ruhsatsız saç ekimi merkezlerinden kesinlikle uzak durulması gerekir. Saç ekim merkezinin ruhsatlı ve Sağlık Bakanlığı’ndan izinli olması gerekir. Saç ekimi için tercih edilecek merkezlerin kullandıkları yöntemler, işlemi gerçekleştiren kişilerin eğitimi ve uzmanlık dalı gibi tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir.

SAÇ EKİMİ SONRASI

Saç ekimi fiyatları ilgili araştırma yapılıp, saç ekim merkezini işlem öncesi ve sonrası sunduğu hizmetlerin en iyisi olmalıdır. Saç ekimi sonrasında işlemi gerçekleştiren uzmanın tavsiyelerine uyulması gerekir. Saç ekimi yapılan bölge, güneşten korunmalıdır. Ayrıca işlem sonrasında, hemen banyo yapılmamalıdır. Ekim yapılan bölgeye, sürtünme yapılması işlemi olumsuz etkileyecektir. Smile hair clinic saç ekimi saç ekimi fiyatları hakkında https://www.smilehairclinic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.