Smile Hair Clinic saç ekimi nedir?

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 9:02 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 4:10 pm

Saç ekim; saç olmayan bölgelere, kellik yaşanan bölgelere ya da sık sık dökülme sonrasında açıklık oluşan bölgelere yapılan bir işlemdir.

Geçtiğimiz yıllara nazaran daha fazla popüler olan ve erkekler tarafından da kadınlar tarafından da yaptırılmakta olan saç ekimi, profesyonellik gerektiren bir alandır. Saç olmayan bölgelere, kellik yaşanan bölgelere ya da sık sık dökülme sonrasında açıklık oluşan bölgelere yapılan bir işlemdir. Yapılan işlem türüne göre fiyatlarda farklılıklar meydana gelebilir ve sabit fiyatlar kullanılmaz.

SAÇ EKİMİ

Her geçen yıl daha da profesyonel hale gelen ve daha farklı alternatif türleri ortaya çıkmakta olan saç ekimi için tamamen steril olan ortamlar ve malzemeler, profesyonel şekilde kullanılır. Belirli koşullar ve analizler sonrasında ekim işlemine geçilir. Saç ekilmesi istenen bölgelerin ekime uygun olup olmadığına, kan tahlillerinin ve diğer tetkiklerin ekime uygun olup olmadığına ekimi yapacak olan uzmanlar karar verirler ve sonrasında işleme geçiş yapılabilir.

SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Saç köklerinin analizi yapıldıktan sonra lokal anestezi uygulaması verilerek bölgeye farklı türde bir işlem yapılır. Bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak, ekilecek olan kök sayısına bağlı olarak aşama aşama ekim işlemi yapılır. Türleri arasında ise Foliküler Ünite Ekstraksiyonu, Foliküler Ünite Transplantasyonu, Direct Hair İmplantation türleri yer alıyor. Bu türlerin seçilmesine ve analizlerine uzman kadro karar veriyor.

SAÇ EKİMİ KİMLERE UYGUNDUR?

Saç ekimi yapılabilmesi için kişinin yaş grubu ve cinsiyeti önemlidir. Kanla alakalı hastalıkların olmaması ve kronik hastalıklara karşı önlem alınmış olması gerekiyor. Tüm analizler ve tetkikler yapıldıktan sonra 18 yaş üstü tüm herkese ekim ve kök transferi yapılabilir. Ancak 18 yaş altı hastalar için anne ve babalarının ve bir de doktorların onayı gereklidir.

(Dr. Gökay Bilgin)

SAÇ EKİMİ TEMEL AŞAMALARI

Ekim ve transfer yapılabilmesi için bazı aşamalar mevcuttur. Öncelikle ekime hazır olup olmadığını belirten analizler yapılır. Ardından planlama ve anestezi görüşleri alınır. Daha sonra ekim aşamalarına geçiş yapılır. Lokal anestezi ile işlem aşaması başlatılır ve hastanın ağrı ya da acı hissine kapılmaması için lokal anestezi uygulama bölgesine uygulanır. Sonrasında ise ağrı ve acı hissi olmaması için de ağrı kesici uygulanır. Aynı zamanda greftler toplanır, kanallar hazırlanır ve kökler artık ekilmeye başlanır. Tamamen alanında uzman personeller tarafından yapılmakta olan saç ekimi fiyatları açısından da merak edilen bir alandır.

SAÇ EKİMİ ÖNCESİ

Ekim yapılmadan önce hastalara gerek duyulan tüm bilgiler verilir ve lokal anestezi uygulamasıyla işleme başlanır. Ekim yapılmadan önce kan tahlili alınır, beslenmeye dikkat edilir ve saç köklerinin hazır hale gelmesi beklenir. Derinlik, açı ve yön olarak ölçümler de ekimden önce yapılır.

SAÇ EKİMİ SONRASI

Operasyon sonrasında da dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Ekim sonrasında uyku düzenine dikkat edilmelidir. 48 saat boyunca saç köklerine su ya da herhangi bir şey sürülmemesine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kuaför ve berber gibi alanlara gidilmemeli ve havlu ya da saç kurutma makinesi tarzında ürünler de kullanılmamalıdır. Sigara ve alkol kullanımı da bir süreliğine azaltılmalı ve aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı da bırakılmalıdır.

SAÇ EKİMİ FİYATLARI

Öncesi de sonrası da oldukça önemli olan saç transfer operasyonu için gerekli olan tüm profesyonel ve uzman bilgileri hastaya verilir. Saçların istenilen yönde uzayabilmesi, köklerin uzun süreli yerleşebilmesi ve gür saçlara sahip olunabilmesi için titiz, steril ve profesyonel bir alanda operasyonun yapılması gerekiyor. Ekim türüne ve ekim yapılacak olan bölgenin büyüklüğüne göre de saç ekimi fiyatları da değişiklik sergileyebilir.

Saç ekimi hakkında bilgi için hemen sitemizi ziyaret ediniz.