SMA’lı çocuklar için 1 ay nöbet tutacaklar: Doları yükselttiniz, ilaçları nasıl alacağız?

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 3:08 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 12:08 pm

SMA’lı çocukların aileleri, SMA tedavisinde yararlanılan ilaçların Türkiye’de kullanılmaya başladığına dair açıklama yapılana kadar Sağlık Bakanlığı önünde ‘ilaç nöbeti’ tutma kararı aldı. Bir SMA’lı çocuk yakını, “Dolar yükseldikçe şu çocuklar ölüme daha çok yaklaşıyor” dedi.

SMA’lı çocukların aileleri, bugün Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde ilaç nöbeti başlattı. Antalya SMA ve Genetik Hastalıklarla Mücadele Derneği, Gönülden Gönüle Köprü Derneği ve SMA Çocukları Derneği’nin Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, SMA hastası Muzaffer Emin Kiraz’ın annesi Emine Kiraz’ın, tedavi için gerekli olan parayı toplayamaması nedeniyle intihar ettiği de hatırlatıldı. Bir SMA’lı çocuk annesi, “Emine Kiraz çocuğu öldü diye intihar etti, biz de mi intihar edelim? Doları yükselttiniz biz nasıl alacağız çocuğumuzun ilaçlarını. Hala yoğun bakımda benim çocuğum. Nerede verdiğiniz ilaç? Siz bizim evlatlarımızı ölüme terk ettiniz. Ben çocuğumun mezarını değil başını okşamak istiyorum. Yazıklar olsun bu devlete, bu Türkiye’ye” diye konuştu.

Alanda nöbet tutan Turan İngin isimli baba, TELE1′ konuştu. İngin de hızla yükselen kur nedeniyle tedaviye yaşanabilecek aksaklıklara dikkat çekti.

SMA’lı Muzaffer bebeğin annesi çaresizlikten yaşamına son verdi