SMA hastası Sophia kurtuldu, sıra Eliz Mira Bebek ve diğer hastalarda

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 3:44 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 3:44 pm

Başkan Zeydan Karalar, SMA hastası çocukların yurt dışı tedavileri için gerekli paranın toplanması amacıyla başlatılan kampanyalara önemli destek veriyor. Kampanyaların duyurulmasına da destek sağlayan Başkan Zeydan Karalar, sorunun bütünüyle çözülebilmesi için gerekli girişimlerin yapılması çağrısı yaptı.

Adana’da Umut Şen-Katerina Şen çiftinin SMA hastası 17 aylık kızları Sophia Şen’in yurt dışında tedavisi için gereken 2 milyon 100 bin dolar toplandı. Ayrıca Serkan Mert-Yonca Mert çiftinin SMA hastası 2 yaşındaki kızları Eliz Mira Mert için gerekli 1 milyon 850 bin avroluk miktarın 609 bin avroluk bölümü tamamlandı. Sophia Bebeğin ailesi büyük mutluluk yaşarken, Eliz Mira’nın tedavisi için hızlı hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

KAMPANYANIN DUYURUSU İÇİN KATKI SAĞLANDI

Şen ve Mert aileleri, yardım kampanyasına Büyükşehir’in bilboardları ve Büyükşehir otobüsleri aracılığıyla tanıtım ve duyuru yaparak katılan, ayrıca sosyal medyasında takipçilerini harekete geçiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler. Kampanyaya katılan gönüllüler, Zeydan Karalar’ın sosyal medyasında paylaştığı videoda yaptığı çağrının ardından 35 sanatçının paylaşım yaptığını ve tedavi için gerekli miktarın toplanmasına önemli katkı sağladığını belirttiler.

GÖNÜLLÜLER ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ YAPIYOR

Adana’daki SMA hastalarının tedavisi için gerekli parayı toplamak için çalışan gönüllüleri kutlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Eliz Mira, Sofia gibi miniklerimiz için bize başvurular oluyor. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Tedavi maliyeti çok yüksek olduğu için karşılamak kolay olmuyor. Elbette bir insanın hayatının parayla karşılığı olamaz. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Yasalarımız şu anda SMA hastaları için yurt dışında yapılabilen tedavi konusunda uygun değil. İnşallah yetkililerimiz bu sorunun çözülmesi için gereken girişimleri yapar. Böylece hastalarımız tedavi olur, anne babalar üzülmez” dedi.

ELİZ MİRA’YI DA KURTARALIM

Başlatılan kampanyaların amacına ulaşması için çaba gösterdiklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Sanatçılarımıza, topluma çağrı yapıyoruz. Gerekli parayı toplamaya çalışıyoruz. Sophia için büyük mücadeleler sonrası gerekli para toplandı çok şükür. Eliz Mira için de paranın toplanması için çalışıyoruz. Yaptığımız çağrıya cevap veren sanatçılarımıza, insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir hastanın hayatta kalmasına destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Sophia gibi Eliz Mira’yı da kurtaralım. Çok sayıda hastamız var.” diye konuştu.

Şen ve Mert aileleri de Başkan Zeydan Karalar’a teşekkürlerini ilettiler

ELİZ MİRA İÇİN SON İKİ AY, ZAMAN TÜKENİYOR…

Öte yandan Sophia ile aynı anda yardım kampanyası başlatan Eliz Mira Bebeğin tedavi olabilmesi için zaman tükeniyor. SMA Tip 1 hastalarının tedavi edilebilmesi için 13 buçuk kiloyu geçmemesi gerekiyor. Eliz Mira ise şu anda 11 buçuk kilo. SMA Tip 1 hastası bebekler fazla hareket edemediği için kilo alma hızları yaşıtlarına göre fazla oluyor ve Eliz Mira’nın 2-3 ay içinde 13 buçuk kiloya ulaşması muhtemel görünüyor. Bu yüzden Eliz Mira’ın tedavisi için gerekli paranın bir an önce toplanması gerekiyor.

Minik Sophia için başlatılan kampanyanın başarıya ulaşması ve sağlığına kavuşacak olması nedeniyle Atatürk Parkı’nda kutlama da yapıldı.