SMA hastası Rüzgar’ın ailesi: Yardım edin, çocuğumuz ölmesin

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 3:54 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 3:54 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastası ailelerin başlattıkları kampanyalara “İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tepki göstermişti. Koca’nın konuşmasından haftalar geçti ama ailelerin tepkisi dinmedi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan SMA’lı Rüzgar Samet Çiçek’in ailesi, Zolgensma ilacı alan çocukların durumunun iyiye gittiğini söyleyerek, destek çağrısında bulundu.

BABA: NE CİHAZ NE İLAÇ GELDİ

SMA hastası Rüzgar Samet Çiçek’in babası İbrahim Çiçek, geçtiğimi hafta yaşamını yitiren SMA hastası Ayaz bebeği hatırlatarak, “Bize destek olun” dedi. Baba Çiçek, “Çocuğumuz 4 buçuk aylıkken teşhis konuldu. O süreç 3 ay boyunca ilacımız gelmedi ve çocuğumuz yoğun bakıma alındı. İlaçlar zamanında gelmedi. İlaç denildi gelmedi, cihaz denildi gönderilmedi. Rüzgar_smabebek sayfasını takip edin bize destek olun sizlere yalvarıyoruz.” sözleriyle isyan etti.

ANNE: ÇOCUĞUM ÖLMESİN

Anne Gülistan Çiçek ise şu sözlerle seslendi:

“Ben korkuyorum ya ben de evladımın ölüm haberini alırsam diye. Bu hastalığın bir ilacı bir tedavisi varken SGK kapsamında uygulansın. Bizim dayanıcak gücümüz kalmadı. Geç olmadan bize el uzatsınlar.”