SMA hastası minik Ali Osman’ın yardım kumbarası çalındı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2021 Perşembe 2:28 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe 2:28 pm

SMA teşhisi konulan 20 aylık Ali Osman’ın tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için Aydın’da bir iş yerine konulan yardım kumbarası çalındı. Ali Osman’ın babası Erhan Sari, “Çocuğumun nefesi o kumbaralara bağlı onu bile rahat bırakmıyorlar” dedi.

Bursa’da 20 aylık Ali Osman bebeğe 6 aylıkken ‘spinal musküler atrofi’ (SMA) hastalığı tanısı kondu. Minik Ali Osman’ın sağlığına kavuşabilmesi için, yurt dışında 2 yaş altındaki çocuklara uygulanan ve dünyada en pahalı tedavi olarak bilinen ‘gen’ tedavisi için yardım kamoanyası başlatıldı. 1 milyon 800 bin euroluk kampanyada ise şu ana kadar 1 milyon 80 bin euro toplandı.

Ali Osman’ın tedavi kampanyasına destek olmak için Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki bir iş yerine koyulan kumbara ise iki hafta önce kimliği belirsiz şüpheli tarafından çalındı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Ali Osman’ın babası Erhan Sari ise olaya isyan etti. 10 liraya dahi ihtiyaçları olduğunu belirten Sari, “Çocuğumun nefesi bu kumbaralara bağlı” dedi.

“10 LİRAYA BİLE İHTİYACIMIZ VARKEN…”

Yaşadıkları olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade eden baba Erhan Sari, şunları söyledi:

“Bütün illere kumbara dağıttık. Bursa’da da 2 kumbaramız çalındı en son Kuşadası’ndaki bir kumbaramız çalındı. 10 liraya bile ihtiyacımız varken böyle bir acımasızlıkla karşı karşıya kaldık. Çocuğumun nefesi o kumbaraya bağlı ama onu bile rahat bırakmıyorlar. Görüntülerle birlikte karakola gidilip şikayetçi olduk. İnşallah ilk fırsatta yakalanacak. Ali Osman’ın kampanyası şu an yüzde 52 civarında, toplamamız gereken para 1 milyon 800 bin euro. Ali Osman Dubai’de tedavi görecek. İnşallah en kısa sürede bitiririz kampanyayı da Ali Osman tedavi olabilir. Bu tedaviyi alabilmemiz için 1,5 kilomuz kaldı çünkü tedavi için uygulanan 13,5 kilo kriteri var. İnşallah bu kiloya gelmeden kampanyayı tamamlar ve iyileşmek için tedavi sürecine gireriz.”