SMA hastası Fevziye bebeğin bağış kumbarasını çaldılar

Yayın tarihi: 9 Mart 2023 Perşembe 4:41 pm - Güncelleme: 9 Mart 2023 Perşembe 4:41 pm

SMA Tip-1 hastası 1 yaşındaki Fevziye Ete için Balıkesir’de bir markete koyulan bağış kumbarası çalındı.

SMA hastalığı ile mücadele eden aileler gen tedavisi için istenen parayı toplamak için büyük mücadele veriyor. Defalarsca Sağlık Bakanlığı önüne giden ve AKP’ye çağrılar yapan aileler, bir yanıt almayınca kendi başlarına bireysel izinli kampanyalar yapıyor.

O çocuklardan biri de Balıkesir’de yaşayanj ve SMA Tip-1 hastası olan 1 yaşındaki Fevziye Ete. Kampanyasının sadece yüzde 9’u tamamlanan Ete için bir markete kumbara konuldu. Karesi ilçesi Ali Hikmet Paşa Mahallesi Okul Caddesi’ndeki bir markete konulan bağış kutusu çalındı.

Kumbaranın yerinde olmadığını gören çalışanlar, güvenlik kamerası kayıtlarını izlediklerinde hırsızlığı fark etti. Görüntülerde, markete giren kadının, kasiyer kasadan ayrılınca banko üzerinde duran bağış kutusunu alıp, hırkasının içine gizledikten sonra işyerinden ayrıldığı görüldü.

BABA VİCDANSIZLIĞA İSYAN ETTİ

Minik Fevziye’nin babası Mehmet Cahit Ete, polise şikayette bulunacağını belirterek, “Bu olayı nasıl anlatayım, ne diyeyim, bilemedim. Büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Halkımızın desteğiyle yardım kampanyasıyla tedavi için gerekli parayı toplamaya çalışıyoruz. Ancak zaten şu ana kadar paranın sadece yüzde 9’unu toplayabildik. Üzerine böyle bir olayı da duyunca gerçekten büyük bir şok yaşadım” ifadelerini kullandı.

Murat Kartal cinayetini duruşmada anlattılar! ‘Elleri kelepçeli halde çukura attık’