SMA hastası Elif Eva yardım bekliyor

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 11:27 am - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 11:38 am

SMA Tip 1 hastası Elif Eva Tenha’nın ailesi, valilik iznini aldı. “Bizi görün duyun artık” diyen Elif Eva’nın annesi kampanya bilgilerini paylaşarak “Elif’in saçlarını bugün okşayamadım, ne olursunuz bizi görün, sesimizi duyun. Elif için geç olmadan” dedi.

SMA hastası çocukların tedaviye ulaşması için başlattığı kampanyalar devam ediyor. Fahiş tedavi masraflarını karşılayamayan aileler Zolgesma ilacını almak için sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatarak ilaca ulaşmaya çalışıyor.

Elif Eva Tenha da bu çocuklardan sadece biri. Aile geçtiğimiz günlerde valiliğe başvuru yaparak kampanya için izin aldı. Ailenin tek beklentisi bir an önce bu kampanyanın sonlanması ve Elif Eva’nın ilaca kavuşması.

“ELİF’İN SAÇLARINI OKŞAYAMADIM”

TELE1’e konuşan Elif Eva’nın annesi son durumu şöyle anlattı:

“İlacımızın 3. dozunu almak için Malatya’ya geldik, Elif’in ciğerleri kapanmış. Tıkandı tekrar, acile gittiğimizde ise Elif’in öldüğünü söylediler bize. Sonrasında entübe edildi; sağ akciğerleri delindi Elif’in. Şu anda oradan hava alıyor. Elif şu an entübe halde yoğun bakımda”

“Bizi görün artık” diyerek isteyen anne Tenha, sözlerinin devamında ise “Bugün saçlarını okşayamadım, kucağıma alamadım. Bir tek Elif’in bebeği kaldı yanımızda, biz bir gün daha Elif’e verdiğimiz sözü tutamadık. Ne olursunuz bizi görün, sesimizi duyun. Elif için geç olmadan” dedi.

Batman Valiliği’nin onayı ile başlatılan kampanyanın bilgileri ise şöyle:

Yapı Kredi IBAN: TR280006701000000076464791
Alıcı: Enes Tenha
Açıklama: Elif Eva’ya hediye

****

Ziraat Bankası IBAN: TR98 0001 0025 7282 5015 8550 06
Alıcı: Enes Tenha
Açıklama: Elif Eva’ya hediye