Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:03 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:14 pm

Slovakya Başbakanı Robert Fico‘ya yönelik silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Ağır yaralanan Fico ameliyata alınırken, saldırganın Slovakyalı şair Juraj Cintula olduğu belirtildi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı. Trencin bölgesinde yer alan Handlova kasabasındaki Kültür Evi’nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, binaya silahla ateş açıldığı belirtildi. Ekim ayında dördüncü kez başbakanlık koltuğuna oturan 59 yaşındaki Fico’nun hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

SALDIRGAN SLOVAKYALI ŞAİR ÇIKTI: POLİTİKALARINI BEĞENMİYORUM

Fico’ya düzenlenen silahlı saldırı anına ait görüntüler ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Görüntülerde, Cintula’nın, güvenlik bariyerinin arkasındaki vatandaşlara yaklaşan Fico’ya defalarca ateş ettiği ve Fico’nun yere düştüğü görüldü.

Saldırının ardından gözaltına alınan Cintula’nın sorgusu sırasında, “Hükümetin politikalarını beğenmiyorum” ve “Medya yok edildi. Slovakya Radyo ve Televizyonu’na niçin saldırıldı? Medya neden işlevsiz bırakıldı?” dediği kaydedildi.

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı: Hayati tehlikesi var

‘DURUMU KÖTÜ, HER ŞEY DOKTORLARIN ELİNDE’

Slovakya İçişleri Bakanı Matus Sutaj Estok ve Savunma Bakanı Robert Kalinak, Fico’nun Bansk Bystrica’da kaldırıldığı hastanede ortak basın toplantısı düzenledi.

Kalinak, Fico’nun hala ameliyatta olduğunu ve yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Fico’nun durumunun “gerçekten ciddi” olduğunu ve “durumun kötü” olduğunu aktardı. Kalinak, Fico’nun ameliyatında 3 saatin geride kaldığını ve her şeyin doktorların elinde olduğunu açıkladı.

Estok ise, saldırının motivasyonunun siyasi olduğundan şüphelendiklerini belirterek, vatandaşlar ve medyayı, saldırı sonrasında nefret içerikli paylaşım ve eylemlerden kaçınmaya davet etti. Estok, saldırganın 5 el ateş ettiğini ve Fico’nun karnından vurulduğunu söyledi.

 

Kaynak: İHA