Skuter şirketi ve kullanıcıları hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 5:26 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 5:26 pm

Batman Belediyesi, skuterlerle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Kayyum yönetimindeki belediye, izinsiz faaliyette bulunan skuter şirketleri ve kullanıcılarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Öte yandan kaldırımlara park edilen 15 skuter toplandı.

Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi, kaldırımlara park edilen 15 skuteri toplattı. Belediye, ayrıca skuter şirketleri ve kullanıcıları hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Açıklamada, “izinsiz faaliyette bulunarak trafik ve yaya güvenli” gerekçesiyle Batman il sınırları içerisinde, 27 Eylül 2023 tarihi itibari ile hiçbir firmaya izin verilmediğine vurgu yapıldı.

Yetkililer, faaliyette bulunma izni olmaksızın scooter kullanan veya pazarlayan tüm şahıslara ve firmalara idari işlem uygulanacağını ve adli makamlara da suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Belediye açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Batman Valiliği ve Batman Belediyesinin herhangi bir izni ve onayı olmadan yaya geçişlerini engelleyecek şekilde kaldırımlarda ve parklarda bulunan ağaç, aydınlatma direkleri ile trafik uyarı levhalarına bağlanan ve kaldırım işgaline sebep olan 15 scooter da Zabıta Müdürlüğü tarafından toplatıldı.”

Önce otomobil sonra minibüs çarptı! Skuterli çocuk hayatını kaybetti