Skandal sözler söyleyen müftü hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 1:27 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 1:27 pm

Filistin meselesini Gezi Direnişine bağlayan Müftü Soytekinoğlu’nun sözleri büyük tepkiye neden olmuştu. Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında Karasu Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Sakarya Karasu’daki yakınlarını ziyarete gitti. Geçen hafta Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü’nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudiler vardı.

haberlisin.com’da yer alan habere göre, konuşmasında Müftü Soytekinoğlu, “Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı için ateist” ifadesini kullandı.

ALİ KOÇ’U DA HEDEF ALDI

Müftü Şaban Soytekinoğlu daha sonra meseleyi Gezi Direnişi’ne getirip “Şu kadroya bakın, %90’ı Selanik göçmeni ve Sabatayist yani Müslümanlığı kabul etmiş görünen Yahudiler. Hatta şunu da söyleyeyim, İstanbul’da Gezi Parkı olaylarında otellerinde barındırdıkları kişiler Yahudilerdi. Şu an o kişi bu takımın da başkanı. Bunlar gücü kuvveti eline geçirdiği zaman, bize de aynısını yaparlar” dediği ortaya çıktı.

CEMAAT TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Cami cemaati, kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu’ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından tepkiler oluştu. Düzce Müftülüğünce “Akçakoca İlçe Müftüsü’nün ‘Selanik göçmenleriyle’ alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığınca da Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, sosyal medya ve basında yer alan delillerin toplanmaya başlanıldığı, Soytekinoğlu’nun da ifadeye çağırılacağı öğrenildi.

Müftünün skandal sözleri büyük tepki topladı!