Anadolu Ajansı’nda cinsel istismarı akladılar: 14 yaşında kadın…

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 12:57 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 5:27 pm

AKP’nin infaz yasası kapsamında çocuğa yönelik cinsel istismar faillerini serbest bırakacağı tartışmaları devam ederken devletin resmi ajansında faillerin serbest bırakılmasına yönelik propaganda başlatıldı.

Evrensel hukukun, kadın örgütlerinin ve uzmanların 14 yaşındaki bir çocukta rıza aranamayacağı ve “evlilik” adı altında işlenen cinsel istismar suçunun affedilemeyeceğini söylemelerine rağmen, Anadolu Ajansı’nda yayınlanan haber büyük tepki çekti.

Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı, bugün yaptığı bir haberle çocuğun cinsel istismarı faillerini aklayacak bir metne imza attı. “14 yaşında evlenen bir kadının eşi hapiste yattığı için mağdur olduğu” öne sürülen haberde adeta cinsel istismar aklandı.

Habere göre “İzmir’de erken yaşta evlenen bir çocuk annesi G.Ö, yargı reformunda kendileri için yapılacak bir düzenlemeyi umutla bekliyor.”

Haberde yer verilen Tire ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki G.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle 2011 yılında tanıştıklarını bir sene sonra da 14 yaşında dini nikahla hayatlarını birleştirdiklerini söyledi.

G.Ö, evliliğe ilk zamanlarda rıza göstermeyen ailesinin şikayette bulunduğunu, devam eden süreçte şikayetin geri alınmasına rağmen eşi hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından kamu davası açıldığını dile getirdi.

Bilim Kurulu Üyesi Yamanel: 25-45 yaş arası çok hasta var

7 YIL SONRA TUTUKLANDI

Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 30 Aralık 2013’te eşi hakkında 11 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdiğini ancak tutuklamadığını belirten G.Ö, bu cezaya Yargıtay’da itiraz ettiklerini anlattı.

Eşi ile 18 yaşına girdiğinde 2016 yılında resmi nikah kıydıklarını belirten G.Ö, 2017’de bir kızlarının dünyaya geldiğini, yerel mahkemenin kararından 7 sene sonra 2020 yılında Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin cezayı onadığını ve eşinin tutuklanmasına karar verildiğini söyledi.

Eşinin mart ayında teslim olmasıyla tutuklandığını ifade eden G.Ö, bir aydır cezaevinde olan eşi ve onunla aynı durumda olan kişiler için yapılacak bir düzenlemeyi umutla beklediklerini belirtti.

Bakan Selçuk’tan kısa çalışma ödeneği açıklaması

CİNSEL İSTİSMARI AKLAYAN HABER

Haberde G.Ö.’nün ağzından yaşanan ‘mağduriyet’ şöyle aktarılıyor:

“Kızım ‘babam ne zaman gelecek, babam nerede’ diye soruyor. Cevap veremiyoruz. Çok küçük. Anlatamıyoruz. ‘Baban çalışmaya gitti’ diye oyalamaya çalışıyoruz. Yarın öbür gün ne cevap vereceğiz. Bu şekilde kanun olmaz. İstediğim eşimin eve gelmesi ve bu cezanın iptali. Yanımızda olmaları lazım. Virüsten dolayı görüşler kapatıldı. Hiç yüzünü görmedim. Telefonlaşıyoruz. Psikolojisi bozulmuş durumda. Bu duruma anlam veremiyor. ‘İstiyorsan beni beklemek zorunda değilsin, önüne bak’ diyor. Ne desin artık. 35 gün oldu cezaevine gireli. 35 gündür çocuğunu görmedi.

Meclis tatile gireceği için bizimle ilgili düzenlemenin 45 gün sonraya kaldığını duyduk vekillerden. ’45 gün sonraya kaldın’ nasıl diyeyim eşime. Dışarıda bir şekilde vaktimizi geçiriyoruz ama dört duvar arasında olanlara nasıl anlatalım. Her tarafta tahliye haberleri var. Psikolojik olarak kötü durumdayız. Çok umutlanmıştım. Aile olarak güzel bir haber bekliyorduk. Güzel bir haber alamayınca çok üzüldük. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Çünkü yatılması gereken 7,5 sene var içeride.”

Virüsten korunmak için kullanılan dezenfektan, maske ve boneye dikkat

HDP’li siyasetçi Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti