Skandal iddia! İstanbul’da koronalı hasta kayıp! ‘Burada virüs mirüs yok’

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 8:28 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 8:29 pm

İddiaya göre dün Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran yüksek ateşli hastanın giriş kaydı bugün yok oldu.

Dün Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran ateşli hasta bugün kayıplara karıştı.

Sol’un hastanedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Yüksek ateşle başvuran hastanın Koronavirüs için PCR test örnekleri alındı ve geçirdiği hastalıkla ilgili konsültasyon yapılırken, izolasyon odasında tutuldu. Hastanın yakın zamanda bir İran seyahati olmuştu.

Daha sonra, hastane çalışanlarının maske takmaya başlamasının acile gelen hastaları tedirgin etmesi nedeniyle ve hastayı gözlerden uzaklaştırmak için hasta Üroloji servisine alındı.
İlerleyen saatlerde hastanede test sonuçlarının pozitif çıktığı yolunda dolaşan söylentiler başhekimlik tarafından yalanlandı.

İlginç gelişmeyse bunun ardından yaşandı.

‘BURADA VİRÜS MİRÜS YOK’ YANITI

Hastanedeki kaynakların belirttiğine göre sözkonusu hasta bir anda yok oldu. Hastane kayıtlarında ismi artık yer almıyor ve kendisine ne olduğu hakkında kimsenin bir bilgisi yok.
Gün içinde hastanede bir Korona pozitif hastanın ortaya çıktığı söylentileri üzerine konuyla ilgili sorumuza yanıt verecek bir yetkiliye ulaşmaya çalıştık. Santral görevlisinden, hastanede “öyle bir şey olmadığı” şeklinde aldığımız “burada virüs mirüs yok” yanıtı dışında bir bilgi alamadık.

Son iki gün içinde benzer söylentilerin İstanbul’da farklı hastaneler için yayılmış olduğunu da not etmek gerekir. İletilen bilgiler doğruysa, ülkemizde tespit edilmiş Koronavirüs vakası bulunmamasının nedenleri hakkında şaşırtıcı bir yanıta sahip olacağız.