‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 10:27 am

Nörobilimci Cağhan Kızıl Türkiye’nin dün açıklanan Covid-19 vaka sayılarıyla birlikte dünyada nüfusa oranla en fazla Covid-19 vakası çıkan ülke olduğunu söyledi. Gerçek sayıların verilenden de yüksek olduğunu belirten Kızıl ‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak” ifadelerini kullandı.

Nörobilimci Çağhan Kızıl Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vaka sayılarının da gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bugün verilen sayılar da gerçeğin bir kısmı, çünkü testler yetersiz, test yapılmayan klinik bulgulu kişiler dahil değil” dedi.

Fahrettin Koca ‘vaka’ sayısını açıkladı TTB’den yanıt gecikmedi: ‘Bakan istifa!’

“Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek, halkı kandırmak, insanların yaşamlarını kaybetmesine sebep olmakmış” diyen Kızıl,  “Kusura bakmayın, bilim ve tıbbın amacı doğruyu, doğayı, ve insan yaşamını öncelemektir. Siz buna leke dediniz, biz dürüstlük diyoruz” ifadelerini kullandı.

Vaka sayısındaki artış için ‘sizin eseriniz diyen Kızıl Sağlık Bakanı’na “Aylardır sorumluluğunuzun gereğini hatırlattık. Dikkate almadınız. Bu durum sizin eseriniz. Birlikte olmak bilim insanlarını dinlemekle olurdu. Güven sağlamak en önemlisiydi. Başaramadınız @drfahrettinkoca” diye seslendi.

 

‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’
https://tele1.com.tr/sizin-icin-ulusal-cikarlar-yalan-soylemek-halki-kandirmak-274759/

 

 

“BAŞARI SÖYLEMLERİ BAKAN TARAFINDAN YALANLANDI”

 

“Salgın başından beri vakaların çok yüksek olduğunu söyledik, denmeyen kalmadı. Günlük 28 bin vaka ile devam ediyoruz – bunlar da kısmi sayılar. Denecek çok şey var da hepsi buraya sığmaz. Normalleşme ve başarı söylemleri bugün bakan tarafından yalanlanmış oldu. Kapanma şart!

Tam 8 ay önce söylemiştik. Sürekli söyledik. Çünkü bilimsel bir bakış bunu apaçık ortaya çıkarıyordu. Nerede bize saldıranlar? Nerede hakaret edenler? Bugün verilen sayılar da gerçeğin bir kısmı, çünkü testler yetersiz, test yapılmayan klinik bulgulu kişiler dahil değil.

“HAYATINI KAYBEDENLERİN KACINA HİDROKSİKLOROKİN VERİLDİ”

Salgınla mücadelede bilimsel olarak etkisiz olduğu kanıtlanan sıtma ilacıyla ilgili soru soran Kızıl, “Türkiye’de pandemi sürecinde yaşamını kaybedenlerin kaçına etkisiz olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış ancak resmi söylemle “tedavide başarı öyküsü”nün temeli yapılan sıtma ilacı hidroksiklorokin verildi  @drfahrettinkoca?” ifadelerini kullandı.

 

“FATURASI AĞIR OLUYOR”

Türkiye, an itibarıyla bugün dünyada nüfusa oranla en fazla COVID-19 vakası çıkan ülke. Bu, uzun zamandır bu şekilde devam ediyor. Gerçek sayılar verilenden daha fazla maalesef.

Dillendirilmemiş sürü bağışıklığı uygulamanın Türkiye’ye faturası ağır oluyor.

Okullar açılmasın, toplantılar ve etkinlikler yapılmasın, herkes bir süre evde kalsın ve kişilere destek sağlansın, kendi işi olanlara geçen yılki gelirleri kadar destek verilsin, seyahatler kısıtlansın, testler arttırılsın demek bu tabloyla karşılaşmayalım diyeydi.”

 

TABİP ODASINDAN İSTİFA ÇAĞRISI

İstanbul Tabip Odası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Fahrettin Koca’yı istifaya çağırdı.

Yapılan açıklamada, “Salgında on binlerce yurttaş hayatını kaybetti. “Başarı hikayesi” uğruna dokuz aydır gerçekleri gizlediler. Bütün anlattıklarının KOCA bir yalan olduğu açığa çıktı.” ifadelerine yer verildi.
#Bakanİstifa