‘Siz Ali Koç’u pes edip gidecek mi sandınız?’

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 1:55 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 1:55 pm

Fenerbahçe Futbol takımındaki kötü gidiş nedeniyle Başkan Ali Koç, taraftarın hedefinde. Saraçoğlu stadı ‘İstifa’ sesleri ile inlerken, Yeniçağ Spor yazarı Gürel Yurttaş, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, görünmeyen yaptığı faydalı işleri yazdı.

İşte Gürel Yurttaş’ın o yazısı:

“Fenerbahçe taraftarında artık alışkanlık haline geldi. Maç başlıyor, koro da başlıyor:

– Ali Koç istifa!

Mert Hakan topu auta atıyor:

– Ali Koç istifa!

Sosa yanlış pas veriyor:

– Ali Koç istifa!

İstifa da istifa, Ali Koç istifa!

Sanırsın sahadaki her futbolcu birer Ali Koç! Yanlış pası da o veriyor, topu auta da o atıyor!

Hızlarını alamıyorlar. Peşinden futbolculara da saydırıyorlar tek tek:

– Formayı çıkarın, s…..n gidin!

Ondan sonra sahadaki adamlardan iyi futbol bekleyin! Artık iş küfre kadar geldi. Üzüldüm.”

Hangi takım olursa olsun, hangi futbolcu olursa olsun; o formayı üstüne geçirdiyse taraftarın küfür etmesi büyük terbiyesizliktir. Ne taraftarlığa yakışır, ne adamlığa. Sonuçta o forma kutsaldır, kutsala küfür etmek taraftarlık mıdır?

Bu olay sadece Fenerbahçe’ye özgü değil. Diğer kulüplerde de oluyor. Örneğin Beşiktaş’ta efsane başkan Süleyman Seba’ya bile küfür etmediler mi? Taraftarlık mıydı bu; yoksa kurgulanan bir oyun mu?

Şimdi de Fenerbahçe’de bir oyun kurgulanıyor. Yoksa daha maç başlamadan istifa, protesto, küfür olur mu? Normal bir şey mi bu? Hem tutturuyorsunuz ya “İstifa da istifa” diye! Niye?

Alın size madde madde göreve geldiğinden bu yana kulüp için yaptıkları. Dikkatli okuyun ama…

– 31 Mayıs 2018’de kulübün bağımsız denetimden geçmiş finansallara göre borç ne kadardı unuttunuz mu? Tam tamına 612 milyon euro. Son Divan Kurulu toplantısında açıklanan ise 6 milyar TL. Yani 400 milyon euro civarında. O zaman bu borçların ödenmesi çevrilemiyordu, futbolculara ödemelerinin yapılması için yine faizle borç alınıyordu, bugün alınmıyor. Türkiye’de bakın bakalım borcu düşen kulüp var mı, yoksa sürekli artıyor mu?

– Ali Koç’un şirketlerinin desteğine gelince… Bugüne kadar Fenerbahçe’ye verdiği sponsorluk desteği 550 milyon lira.

– Geldiğinde batık bir Fenerbahçe vardı, daha da batacaktı. Şimdi kurtuluş yolunda.

– Olimpik sporlarda. Fenerbahçe, Spor Bakanlığı kadar rol sahibi şu anda. Son olarak olimpiyatlara gönderdiği sporcu sayısı 22’ydi. Yani 22 Fenerbahçeli sporcu olimpiyatlarda temsil etti Türkiye’yi. Bu sizin için gurur kaynağı değil mi? Türkiye’nin olimpiyatlardaki toplam sporcu sayısı 108’di. Galatasaray’ın olimpik sporcu sayısı sadece 5’ti, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ise 1. Sporcularının sadece teknik, taktik değil, kişisel gelişimlerine, eğitimlerine de önem ve destek veriyor, az iş mi?

– 24 Aralık 2018’den bugüne… Fenerbahçe Beko Erkek Takımı, Galatasaray ile 9 kez karşılaştı, 5’inden galip ayrıldı. Kadın basketbol takımı Galatasaray’la 20 kez karşılaştı, 16’sını kazandı.

– 6 Ekim 2018’den bugüne… Erkek Basketbol Takımı, Beşiktaş ile 8 kez karşılaştı, 7’sini kazandı. Kadın Basketbol Takımı, Beşiktaş ile 8 kez karşılaştı, 8’ini de galip tamamladı.

– Erkek Basketbol Takımı, Trabzonspor ile 2017-2018 sezonunda 2 kez karşılaştı ve iki maçı da kazandı. O sezondan sonra Trabzonspor ligde yer almadı.

– 12 Aralık 2018’den bugüne… Erkek Voleybol Takımı Galatasaray’la oynadığı 10 maçın 6’sını kazandı. Kadın takımı Galatasaray’ı 12 maçın 10’unda yendi.

– Erkek Voleybol Takımı, Beşiktaş ile 9 Ocak 2018’de karşılaştı, kazandı. Beşiktaş, dönemin başkanı Fikret Orman’ın 2. feda uygulaması sonrası şube altyapı faaliyetleri ile birlikte donduruldu. Düşünün rakibin katılım payını bile yatıramadı. Kadın Voleybol Takımı Beşiktaş’la oynadığı 6 maçın hepsini kazandı.

Daha sayabilirim neler yaptıklarını…

Özel yaşamıyla da Fenerbahçe’ye çok yakışan bir başkandır Ali Koç. Yaşam tarzıyla, düşüncesiyle, adamlığıyla.

Bir kere Ali Koç’un “Önemli olan Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolundan yürüdüğüdür” sözü yeter.

Futbol takımı başarısız diye Ali Koç istifa ha! Küfür kıyamet öyle mi?

Gelmesiyle beyaz atlı prens gibi kulübün başına izleyebilecek takım bulabilecek miydiniz acaba?

Evet, sahada başarısız olabilir. Futbol bu, bugün kaybeder, yarın kazanır. Kazanacaktır da. Çünkü bulunduğu yol doğru yoldur, yanlışı yoktur. Hataları olmaz mı, elbette vardır, hata zaten insanlara mahsustur, bunlardan dersini alıp, futbol takımını da mutlaka doğru yola sokacaktır.

İstifa ile ilgili kararına gelince… Siz onu pes edip, gidecek mi sandınız? Fenerbahçe’yi yüz üstü bırakacağına mı inandınız? O halde yanıldınız.

Ailesinin de öteden beri ısrarına rağmen bırakmayacaktır Fenerbahçe’yi, bu konuda kararlıdır.

Çünkü başladığı bir işi yarı yolda bırakmak yazmaz kitabında; mutlaka ama mutlaka kazanacaktır. Kazanması demek, adamlığın kazanmasıdır, Türk sporunun kazanmasıdır, Fenerbahçe’nin kazanmasıdır.

Bir bakın bakalım etrafınıza, kulüplerde Ali Koç gibi başkanlığa yakışan ve her şeyini feda etmeye hazır olan kaç kişi vardır?

Fenerbahçe Futbol takımındaki kötü gidiş nedeniyle Başkan Ali Koç, taraftarın hedefinde. Saraçoğlu stadı ‘İstifa’ sesleri ile inlerken, Yeniçağ Spor yazarı Gürel Yurttaş, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, görünmeyen yaptığı faydalı işleri yazdı.