Siyasilerden yeni yıl mesajları: Erdoğan Kanal İstanbul ısrarını yineledi

Yayın tarihi: 31 Aralık 2019 Salı 5:47 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 5:47 pm

Siyasi parti liderlerinden yeni yıl mesajları geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajında Kanal İstanbul için ısrarını yinelerken, iktidar ortağı Devlet Bahçeli CHP’yi hedef aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında “adalet” vurgusu yaptı. HDP ise demokratik mücadele vurgusu yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni yıl nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Erdoğan, Kanal İstanbul projesini adım adım ilerleterek, mutlaka neticeye ulaştıracaklarını ifade etti. Erdoğan, “Türkiye, son 7 yıldır terörden ekonomiye her alanda planlı bir kuşatma girişimiyle yüzleşmektedir” dedi.

Kılıçdaroğlu: 2020 adalet mücadelesinin kökleştiği yıl olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yeni yıl mesajında, “2020, liyakate dayalı istihdam politikasını, şeffaflığı, kuvvetler ayrılığını, parlamenter demokrasiyi savunanların, erkek egemen şiddete boyun eğmeyen kadınların ve akla, vicdana, ahlaka sığmayan dayatmaları reddeden gençlerin demokratik taleplerinin yükseldiği, hak, hukuk ve adalet uğruna verdiğimiz mücadelenin kökleştiği bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, CHP’yi hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yeni yıl mesajında CHP’yi hedef aldı.

Bahçeli’nin mesajında, “Kanal İstanbul projesi’yle tank palet fabrikası kapsamında sergilediği icazetli, lekeli ve sipariş nitelikli muhalefeti aslında her şeyi gözler önüne sermiştir. karanlık çevreler dikte etmiş, görevli ve hastalıklı muhalefet zihniyeti seslendirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

HDP’nin mesajında mücadele vurgusu yapıldı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai ve Temelli’nin ortak mesajında demokratik mücadele vurgusu yapıldı.

HDP’nin yeni yıl mesajında, “Halklarımıza özgürlük, eşitlik ve huzur dolu bir yıl diliyoruz. tüm halklarımızın 2020 yılını kutluyoruz. 2020’de, mücadeleyle yeni yaşamı yaratacağımıza, demokrasi, barış ve adalete, özgürlük ve eşitliğe ulaşacağımıza inanıyoruz” denildi.