Siyasilerden Selçuk Özdağ’a saldırı tepkisi: Hedef gösterenlerin yargılanması gerekir

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 4:27 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 8:09 pm

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın evinin önünde silahlı saldırıya uğramasına ardından siyasilerden çok sert tepkiler geldi. Davutoğlu, saldırı sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek açıklama yapması için çağrıda bulunurken, Özdağ ise Bahçeli’yi işaret etti. AKP’den istifa eden Bülent Arınç ise, “bu kişileri suça azmettiren ve hedef gösterenlerin de sıfatları konumları isimleri kim olursa olsun asli failler gibi yargılanması gerekir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında silahlı-sopalı saldırıya uğradı. Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralandı.

Gelecek Partisi yöneticisine saldırı! Özdağ’dan Bahçeli ve Erdoğan’a tepki

Davutoğlu’ndan Özdağ’a saldırı açıklaması: Olumlu, olumsuz her gelişmeden sorumlu kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır

Özdağ’ın saldırısına siyasilerden gelen tepkiler şöyle:

KILIÇDAROĞLU: SİSTEMATİK OLDUĞU ANLAŞILAN SALDIRILARI KINIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gelecek Partisi Genel Bşk. Yard. Selçuk Özdağ ile Gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’nu hedef alan, sistematik olduğu anlaşılan saldırıları kınıyorum” dedi.

AKP’DEN İLK TEPKİ SAATLER SONRA GELDİ

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Selçuk Özdağ’a, Orhan Uğuroğlu’na, Afşin Hatipoğlu’na yapılan saldırıları kınıyorum” dedi.

DAVUTOĞLU: YETKİLERİ MAFYAYA MI DEVRETTİNİZ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabındna şu açıklamayı yaptı:

“Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu…

Sırada kim var?

Vatandaşının can emniyetini sağlayamayan iktidar görevde kalamaz! Yetkilerinizi mafyaya mı devrettiniz?

Mardin seyahatimi yarıda keserek Parti Başkanlık Kurulumuzu olağanüstü toplamak üzere Ankara’ya dönüyorum.

#KORKMUYORUZ”

ÖZGÜR ÖZEL: HEDEF GÖSTERİCİ ESKİ SİYASET DİLİ ŞİDDETE TEŞVİK ETMEKTEDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Özdağ’dan saldırıya ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu’nun, geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

CHP Grup Başkanveli Özgür Özel ise şu ifadeleri kullandı:

“Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın evinin önünde uğradığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının failleri derhal bulunmalıdır. Bir gruba egemen olan ötekileştirici hedef gösterici eski siyaset dili şiddete teşvik etmektedir. Bu dil terk edilmek zorundadır.”

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’na evinin önünde saldırı!

 

MERAL AKŞENER: SOYLU’YU DERHAL GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Soylu’yu göreve çağırarak, saldırıyı kınadı:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu derhal görevini yerine getirmeye davet ediyorum.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.”

HDP: TOPLUMU KUTUPLAŞTIRIP GERGİNLİK YARATAN İKTİDAR BLOĞU, BU SALDIRININ MÜSEBBİBİDİR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Özdağ’a acil şifa dileyen Bakırhan, “Bu saldırıyı muhalefete ve demokratik siyasete, iktidara karşı ortaya çıkan alternatif arayışlara yönelik bir saldırı olarak nitelendiriyoruz” dedi.

Bakırhan, “Söz konusu saldırının tam da siyaseti ve siyasetçileri hedef gösteren yaklaşımların rutin hale geldiği ve sorumluların aklandığı bir dönemde gerçekleştirilmesi tesadüf değildir” dedi.

Bu tarz saldırıların Türkiye’de demokratik siyasetin zor koşullarda yürütüldüğünün göstergesi olduğunu ifade eden Bakırhan, şöyle devam etti:

“Nefret söylemini kullanan, toplumu kutuplaştırıp gerginlik yaratan iktidar bloğu bu saldırının müsebbibidir. Birimize değil hepimize karşı gelişen bu tür saldırıları durdurmanın yolu da ortak hareket etmektir. Siyaseti zehirleyen, ülkeye siyasetsizliği dayatan ve insanların kendisini ifade etmesinin önünü kapatan koşullara bir an evvel son verilmelidir. Bu saldırının faillerinin ortaya çıkarılmaması, iktidarın bu konudaki sorumluluğunu ağırlaştıracaktır.”

BÜLENT ARINÇ: HEDEF GÖSTERENLER DE KİM OLURSA OLSUN YARGILANMALI

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Değerli dostum Manisa eski milletvekili ve halen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın cuma namazına giderken evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramasından büyük üzüntü ve endişe duydum. Sayın Özdağ başından ve kollarından ciddi yaralar almıştır. Halen hastane acil serviste tedavisi devam etmektedir. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim acil şifalar versin.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılarak bu gözü dönmüş saldırganların bir an önce yakalanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılmasını bekliyorum. Aynı şekilde bu kişileri suça azmettiren ve hedef gösterenlerin de sıfatları konumları isimleri kim olursa olsun asli failler gibi yargılanması gerekir. Selçuk Özdağ bu tür insanların hedef gösterdiği siyasetçilerden sadece birisidir. Allah ülkemizi, siyasetçilerimizi ve tüm masum insanları kötülerin şerrinden korusun.”

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da tepkisi şu sözlerle dile getirdi:

“Evinin önünde menfur bir saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum.”