Siyasilerden Kıbrıs mesajları!

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 8:43 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 8:43 pm

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in “Ayşe tatile çıksın” şifreli talimatıyla akıllarda kalan ve KKTC’nin kuruluşuna giden süreci başlatan Kıbrıs Barış Harekatı’nın bugün 49’uncu yıldönümü. Türkiye’deki siyasi liderler bu nedenle mesajlar paylaştılar.

Kıbrıs Adası’ndaki Rumların ve Yunanistan’ın adadaki Türklere yönelik baskısı sonucu dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in yönettiği hükumetin 20 Temmuz 1974 tarihinde başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı’nın bugün 49. yıldönümü.

Türkiye’deki siyasi liderler Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle mesajlar paylaştı.

“ECEVİT’İ, ERBAKAN’I, DENKTAŞ’I VE ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımında, “KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyor; Ada’ya barışı getirmek için mücadele eden dönemin Başbakanı, Genel Başkanım Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“KUZEY KIBRIS TÜRK HALKININ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMINI KUTLUYORUM”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ da Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili payşlaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümünde başta Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Rauf Denktaş olmak üzere, tüm Kıbrıs kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, Kuzey Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum”

 

“KIBRIS KONUSUNDA EN UFAK TAVİZ VERMEYİZ, GERİ ADIM ATMAYIZ”

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ise paylaşımında, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49. Yılında; bu harekatta şehit olan kahraman askerlerimize ve Kıbrıs mücahitlerine Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Harekatın gerçekleştirilmesi emrini veren merhum Necmettin Erbakan Hocamızı, dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit’i ve tüm gazilerimizi bu vesileyle saygı ve minnetle yâd ediyorum.

Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, biz Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır!

Kıbrıs konusunda, asla en ufak taviz vermeyiz, bir santim dahi geri adım atmayız!”

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KKTC’nin Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladığı mesajında, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde dönemin Başbakanı Sn. Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Sn. Erbakan’ı ve bu mücadelenin kahramanları aziz şehitlerimizi, rahmetle anıyorum” dedi.

ERDOĞAN’DAN MESAJ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter’dan paylaşım yaparak, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49’uncu yıl dönümünde, istiklal ve istikbalimiz uğrunda şehit olan Mehmetçik ve Mücahitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. Kıbrıs Türk Halkı’nın ve milletimizin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.