Siyasilerden, deprem bölgesindeki sel felaketi hakkında peş peşe açıklama

Yayın tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba 1:17 pm - Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 1:57 pm

Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya’daki sel felaketine ilişkin paylaşımda bulunan siyasiler, kayıp yurttaşların bulunması talebini yineleyerek, geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ağır yıkım yarattığı illerden Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya’yı bu defa da sel vurdu. Yoğun sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan kentlerde, ilk bilgilere göre 5 yurttaş yaşamını yitirdi, 10 yurttaşın da kayıp olduğu aktarıldı.

Afet bölgesini depremin ardından sel vurdu! 5 ölü 10 kayıp

Siyasiler de, depremin ardından sel felaketi ile karşı karşıya kalan kentler ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

“DUALARIMIZ KAYBOLAN VATANDAŞLARIMIZIN BULUNMASI İÇİN”

13. cumhurbaşkanı aday ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketi paylaşımında, şunları kaydetti:

“Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor; bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, kaybolan vatandaşlarımızın sağ salim bulunması için.”

İMAMOĞLU’NDAN “GEÇMİŞ OLSUN” MESAJI

İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ise, sel felaketine ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

İmamoğlu paylaşımında, “Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kayıpların bir an önce bulunması en büyük dileğimiz” ifadelerini kullandı.

“HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş ise, sel felaketine dair şu mesajı paylaştı:

“Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kayıpların ise sağ salim bulunmasını diliyorum. Bölgedeki herkese çok geçmiş olsun.”

“KAYIPLARIMIZIN SAĞ SALİM BULUNMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyor; kayıplarımızın bir an evvel sağ salim bulunmasını temenni ediyorum. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“HABERLERİ ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUM”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, şu mesajı paylaştı:

“Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketi haberlerini üzülerek takip ediyorum. Etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.”

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketine dair, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin Başı Sağ Olsun. Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Rabbim ülkemizi milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.”