Siyasilerden 9 Eylül mesajları!

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 2:25 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 2:25 pm

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve düşmanın denize dökülüşünün 101. yıldönümünü siyasiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladılar.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu olan 9 Eylül’ün, 101. yıldönümünü siyasiler sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla kutladılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımında, “İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü kutluyor, bu coşku ve heyecanı yaşayan güzel İzmir halkını sevgi ve saygıyla selamlıyor; başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

AKŞENER: “İŞGALDEN İSTİKLALE UZANAN ŞANLI ZAFERİMİZ”

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise, “Dumlupınar’dan İzmir’e, işgalden istiklale uzanan şanlı zaferimiz… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ve tüm istiklal kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Dağlarında çiçekler, güneşinde sırmalar saçan İzmir’imizin kurtuluş yıl dönümü kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

 

“BÜYÜK TAARRUZ’UN ZAFERLE SONLANDIĞI…”

DEVA Lideri Ali Babacan da paylaşımda bulunarak, “Büyük Taarruz’un zaferle sonlandığı İzmir’in kurtuluşunun 101. yılını kutluyorum.   Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

İNCE’DEN ŞİİRLİ KUTLAMA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı paylaşımda, “Milli Mücadelemizde ilk kurşunun atıldığı, bağımsızlığın ve özgürlüğün kenti İzmir. Kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun!” dedi.

İnce daha sonra bir şiir paylaşımında da bulundu.  İnce’nin paylaştığı şiir şöyle:

“Sen 9 Eylül dersin iki kelime
Ben değişen yazgı anlarım
Özgürlük anlarım, bağımsızlık,
Sen İzmir dersin iki heceyle
Ben sevinçten ağlarım

Sen 9 Eylül dersin iki kelime
Ben onurlu bir halk anlarım
Rüzgarın çevirdiği sayfa anlarım
Sen İzmir dersin iki hece
Ben saygıyla ayağa kalkarım”

DAVUTOĞLU’NDAN 9 EYLÜL MESAJI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da paylaşımda bulundu. Davutoğlu, “Aziz Milletimizin ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm!’ kararlılığıyla başlattığı mücadelenin şanlı zaferi 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu kutlu olsun. İzmir’in kurtuluşu Cumhuriyet’tir, mazlum milletlerin yüreklenişidir” dedi.