Siyaseti bıraktım demişti… Ahmet Türk ikna edildi

Yayın tarihi: 21 Ocak 2024 Pazar 1:41 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2024 Pazar 1:41 pm

Aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Ahmet Türk’ü ikna çabaları sonuç verdiği öğrenildi. DEM Parti’nin Türk’ü Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklaması bekleniyor.

DEM Parti‘nin aday belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimlere Mardin’de giren Ahmet Türk, ilk turda ikinci sıradaki adaya fark atmasına rağmen yüzde 50+1 oy alamadı. Seçim ikinci tura kalırken, Türk, sürpriz bir karar ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Seçimden önce DEM Parti yetkililerine ilk turda yüzde 50+1 oy almaması durumunda çekileceği sözünü verdiği için bu kararı aldığı belirtilen Ahmet Türk, aktif siyaseti de bıraktığını açıkladı.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre Türk’ün bu kararından sonra kendisine adaylıktan çekilmemesi ve aktif siyaseti bırakmaması nedeniyle çok baskı yapıldı.

Habere göre yapılan görüşmeler ve Ahmet Türk’e geri dönmesi için yapılan baskılar sonuç verdi. İkinci en çok oyu alan aday Azad Yıldırım’ın çekilmesi ile Türk’ün, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bugün açıklanacağı öne sürüldü. İddiaya göre Mardin’de Türk için aday tanıtım toplantısı yapılacak.

DEM Parti yönetimine sitem eden Ahmet Türk: Çok zor duruma düştüm

Kaynak: TELE1