“Siyaset fanatikliği kaldırmaz. Bunu göremiyorlar” – MERCEK

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 11:22 am - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 12:53 pm

Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programının konukları; Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu, Gazeteci – Yazar Ümit Zileli, Gazeteci Mehmet Tezkan ve SODEV Başkanı Ertan Aksoy oldu.

Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu, AKP ikti̇darının genç nesli kazanmada başarısız olduğunu vurguladı. Muratoğlu, “Gençliği anlamayan seçimi kaybeder. Aslında denklem bu kadar basit. Aradaki fark; genç nüfusun tekrar seçimlere katılması ve seçimlerde istediği, gördüğü hayatı yaşayamaması. Bütün bunların da bir AKP karşılığı olması gerekiyor. Bu yüzden de AKP, gençliği kazanmak için elinden geleni yaptı. Fakat başaramadı çünkü yaratıcı değiller. Yaratıcılık çok farklı bir şey. AKP kadrolarında yaratıcı bulmak çok kolay değil çünkü; biat etmiş bir grup. Siyaset fanatikliği kaldırmaz. Bunu göremiyorlar, çok ciddiye alıyorlar ve gençleri ihmal ediyorlar. Sanki bütün insanlar onları aynı kalıplarda dinliyormuş gibi düşünüyorlar ve burada hata yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Gazeteci Mehmet Tezkan “İklim çok sert, giderek sertleşeceğe benziyor. Bu tür iddialar, olaylar veya bu tür girişimler olabilir” ifadelerini kullanan Tezkan, “İklim çok sert ve çok kötü. Giderek iktidarın zayıflaması, halının ayağının altından kayması onun biraz daha otoriter, sert bir rejime doğru Türkiye’yi sürükleyeceğinin işaretleri var. Bunun en büyük başrolü Devlet Bahçeli” dedi.

Mehmet Tezkan: Bu atmosfer iktidarın giderek daha da sertleşeceğinin göstergesi

SODEV Başkanı Ertan Aksoy, AKP’nin ve Erdoğan’ın, ülkeyi yönetmek için eskisi kadar iyimser bir tablo çizemediğini ifade etti.

“Hükûmet itibar kaybı yaşarken, muhalefetin de aynı çaba içerisinde olduğu karşımıza çıkıyor”

Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu “Piyasa kurallarına geri döndük diye piyasa sevindi. Bu geçici bahar gidecek kışın ilk aylarında işler daha sarpa saracak ve sorunlar katmerli olarak geri dönecek”

“Şu an şirketlerin batması bile yasak”

Gazeteci – Yazar Ümit Zileli “Hep gündeme oturan başlıklar; İhanet, cinayet vs ama ekonomi haberlerini göremezsiniz.Ben bu kadar savunmasız, korunasız ve ne yapılacağı bilinmez bir dönem yaşadığımızı bilmiyorum buna darbe dönemleri de dahil”

“Açlık sınırı 8.190 lira olmuş, gündem başlıklarında bu yok!”

Gazeteci Mehmet Tezkan “Hem atayacaksınız hem onların sizi denetlemesini bekleyeceksiniz. Böyle bir sistem piyasaya güven vermez”

“Katar’dan gelecek para Türkiye’ye ilaç olmayacak”

Tuba Emlek’in hazırlayıp sunduğu Mercek programı her salı gerçeğin adresi TELE1’de.