Siyasal iletişim danışmanından dikkat çeken değerlendirme: AKP’yi bölecek erken seçim süreci başlayabilir

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 3:29 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 3:29 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Siyasal İletişim Danışmanı Eren Aksoyoğlu, Türkiye’de erken seçim gündemine ilişkin ”CHP Sandığı getirmeyi başarırsa AKP’nin önünde çıkar” dedi.

Siyasal İletişim Danışmanı Eren Aksoyoğlu TELE1’in ”Gerçek Haber” programında erken seçim süreci üzerine değerlendirmeler yaptı. Olası bir erken seçim sürecinin AKP’yi bölebileceğini belirten Aksoyoğlu “Sandığı getirmeyi başarırsa CHP, sandığı Türkiye’nin önüne getiren parti olarak, makası açıp AKP’nin önünde bu süreçten çıkar” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in erken seçim baskısı hakkında Aksoyoğlu CHP’nin meclis diplomasisi yapması gerektiğini savundu ve şöyle söyledi:

”AKP Sinan Ateş davasından rahatsız. Göçmen sorunundan rahatsız, buna benzer süreçlerden rahatsız olan özgürlükçü olduğu ifade edilen kanatla görüşmenin ve onların desteğini alarak erken seçim kararı almanın yoluna ve yöntemine bakılmalı. Erken seçim grisi olan bir durum değildir, ya siyahtır ya beyazdır. Ya olacaktır ya olmayacaktır. Dolayısıyla buradan sonuç elde etmek için Özgür Özel’in bütün gücüyle yüklenmesine ihtiyaç var.”

”ÖZEL DAHA DİKKATLİ OLACAKTIR”

Aksoyoğlu erken seçim olması halinde sonraki süreç için altılı masaya benzer bir kompozisyon görebileceğimizi ifade etti. Altılı masa döneminde CHP, masanın diğer partilerinden 39 milletvekilini kendi listelerinden seçime sokarak meclise almıştı. Aksoyoğlu, Özel’in benzer bir teklife nasıl yaklaşabileceğini şöyle değerlendirdi:

”CHP’nin o insanların oyuna da ihtiyacı var, pazarlıklara şimdiden başlaması gerekir. Siz 39 milletvekilliği verdiniz ama destek alabilmek için bir 39 daha vermek icap edebilir. Özgür Özel erken seçimi meclis diplomasisiyle almayı tercih ederse, sayıyı bulmak için böyle bir yolu tercih ederse, biraz mecbur kalabilir. Kemal bey bu konuda elini çok açmıştı. Özgür bey bu kadar açmayabilir. Bu sürecin içerisine girilmeyeceğini benzer hataların yapılmayacağını düşünüyorum. Çünkü Özgür Özel o konuda bir deneyim elde etmiş oldu, daha dikkatli olacağını düşünüyorum. Eğer meclisten bu kararı çıkarma isteği varsa kaçınılmaz olarak siz 39 vekili de ”Evet erken seçim olmalıdır” yönünde bir tercihe zorlamalısınız. Bunun için de bazı tavizler verilmek zorunda.”

Olası bir erken seçimde sonuçlar nasıl olur? Kamuoyu Araştırmacısı Murat Karan çarpıcı açıklama

Kaynak: TELE1