Sivas’ta sağlık emekçilerine saldıranların 2’si tutuklandı! ‘Sağlığımız için dövüştük. Hiç utanmıyorum’

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 11:50 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 11:36 pm

Güvenlik kamerasına yansıyan saldırıda, 6 güvenlik görevlisi yaralandı, acil serviste hasar oluştu. Gözaltına alınan saldırganların 2’si tutuklanırken, 7’si serbest bırakıldı. Saldırganlardan biri  mikrofon uzatan bir basın emekçisine, “Utanılacak bir şey yapmadık, sağlığımız için dövüştük. Hiç utanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Gümüşdere köyünde ayağı kırılan Y.Ö. (43) yakınları tarafından Numune Hastanesine getirildi. Acil serviste tedaviye alınan Y.Ö’nün yakınları, sağlık çalışanlarının hastayla ilgilenmediğini öne sürerek, sözlü şiddette bulundu.

Bu sırada acil serviste kalabalık oluşturmamaları yönünde uyarılan hasta yakınları ile hastanenin güvenlik görevlileri arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü.

Bilgi verilmesi üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Hasta yakınlarından 2’si kadın 8 kişi gözaltına alındı.  Acil servisteki güvenlik kamerasına da yansıyan saldırıda yaralanan 6 güvenlik görevlisi, hastanede tedavi altına alındı. Çıkan arbedede, acil servisteki çok sayıda tıbbi cihaz zarar gördü.

Vali Salih Ayhan da olayın ardından hastaneye giderek, yaralanan güvenlik görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ayhan, konunun takipçisi olacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Sivas Numune Hastanesinde tedavisi yapılan hastanın yakınları, sağlıkçılarımıza ve güvenlikçi personelimize şiddet uygulamış, acil serviste maddi zarara sebebiyet vermişlerdir. Taşkınlığın failleri gözaltına alınarak konu adli makamlara intikal etmiştir. Kamu malına verilen zararın bedelini ödeyecekler. Ramazanın ilk gününün son saatlerinde yaşanan bu çirkin olayı tasvip etmek kesinlikle mümkün değil. Bu olayı kınıyorum ve takip edeceğim. Salgın sürecinde üst düzey bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Adli ve idari makamlar ne gerekiyorsa gereğini yapacaktır. Üzülmemek elde değil, 1 yıldır sağlıkçılarımızın gecesi yok gündüzü yok. Bu kadar şiddeti ve taşkınlığı hak etmiyorlar. Suçlulara hesabı sorulacaktır.”

2’Sİ TUTUKLANDI, 7’Sİ SERBEST

Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerine saldıran 9 hasta yakınından 2’si tutuklandı, 7’si serbest bırakıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler A.Ü. (50), M.Ö. (21), G.Ö. (32), A.Ö. (56), V.Ö. (24), İ.Ü. (25), Ş.B. (44), M.Ö. (17) ve S.Ö. (36) adliyeye götürüldü.

Şüphelilerden biri kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, “Utanılacak bir şey yapmadık, sağlığımız için dövüştük. Hiç utanmıyorum” dedi.

Şüphelilerden A.Ü. ve M.Ö. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan A.Ö. ve G.Ö. tutuklandı, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAĞLIKÇILAR SALDIRIYI PROTESTO ETTİ: SABRIMIZ TÜKENMEK ÜZERE

Sivas Numune Hastanesi önünde bir araya gelen Sivas Sağlık Platformu saldırıya tepki gösterdi.

Ortak açıklamayı yapan Sivas Erzincan Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faruk Güzelimdağ, korona virüsü (Covid-19) salgını sürecinde gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının hiç olmaması gereken şiddet olaylarıyla karşılaştıklarını belirtti.

Motivasyona ve halkın desteğine ihtiyaç duyulan zorlu süreçte yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Güzelimdağ, “Fiziksel ve psikolojik şiddet sabrımızı tükenme noktasına getirmiştir. Bizlere, yıllardır verilen sözler tutulmadığı gibi üzerine tuz biber olan bu olaylar, insanüstü güçle çalışan ve mücadele eden biz sağlık çalışanlarını oldukça üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır” diye konuştu.

Güzelimdağ, sağlıkta şiddetin önlenmesi için etkili, caydırıcı ve uygulanabilir bir yasanın bir an önce çıkarılmasını talep ettiklerini vurguladı.

KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından konu üzerine yaptığı açıklamada, “Bu fotoğraf salgında sağlık hizmeti veren bir hastanemizden. Sağlık çalışanlarımıza saldırarak bu manzaraya sebep olan şahıslar göz altına alındı. İçlerinden iki kişi tutuklandı. Sağlık çalışanlarına sözde değil eylemde sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu” ifadelerini kullandı.