Sivas’ta feci kaza… Düğünden dönen minibüs kamyonla çarpıştı! 8 ölü 9 yaralı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 1:19 am - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 11:55 am

Düğünden dönenlerin bulunduğu minibüs ile ev eşyaları taşıyan kamyon kafa kafaya çarpıştı. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken 9 kişi yaralandı.

Bursa’daki düğünden dönenlerin içinde bulunduğu Ayhan Sevin yönetimindeki minibüs ile Malatya’dan Amasya’ya giden M.Ö.’nün kullandığı ev eşyası taşıyan kamyon kafa kafaya çarpıştı. Sivas – Malatya Karayolu Yeşildere köyü yakınlarında meydana gel kazada minibüsün sürücüsü Ayhan Sevin ile araçta bulunan Şenay Kızılaslan, Hacı Süleyman Kızılaslan, Meliha Kızılaslan, Seyit Battalgazi Sevin, Fadime Sarıbaş, Adile İzci ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti.

Minibüste bulunan Cennet Polat, Engin Polat, Emre Kızılaslan, Birol Polat, İlhami Kızılaslan, Saray Yeşilkaya, Ramazan Kaan Yeşilkaya, Alperen Yeşilkaya ve kamyon şoförü M.Ö. ise yaralandı.
Sağlık ekipleri tarafından Sivas Kangal Devlet Hastanesi’ne götürülen 9 yaralı, ilk müdahale sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi ile Numune Hastanesi’ne sevk edildi.
Kaza nedeniyle 3 saat trafiğe kapatılan Sivas-Malatya karayolu araçların çekilmesinin ardından yeniden açıldı. Cenazeler de otopsi işlemleri için Kangal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsilerden sonra cenazelerin Malatya’da toprağa verileceği belirtildi.

VALİ ŞİMŞEK: YARALILARIN DURUMU AĞIR

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, olay yerinde incelemede bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kangal ile Hekimhan ilçeleri arasında kalan bölgede Bursa’dan düğünden döndüğünü tahmin ettikleri minibüs ile eşya taşıyan kamyonun çarpıştığını söyledi.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Şimşek, “Yaralılarımızın durumu ağır. Yaralıların bir kısmı Kangal Devlet Hastanesi’nde bir kısmı ise Sivas’taki hastanelerde tedavi altına alınmış durumda” dedi.

Olay yerinde gerekli çalışmaların tamamlandığını aktaran Şimşek, “Bütün vatandaşlarımız hastanelere sevk edildi. Birazdan inşallah yolu trafiğe açmış olacağız. Yaralıların hepsi maalesef ağır durumda. Bunlardan ikisi çocuk. Minibüsün Bursa’dan bir düğünden döndüğünü tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

Kazayı haber alarak olay yerine ve Kangal Devlet Hastanesi önüne gelen kazazedelerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Aydın’da feci kaza! Otomobil halk otobüsüyle çarpıştı