Sivasspor da elendi: Seneye Süper Lig şampiyonu bile ön eleme oynayacak!

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 1:20 am - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 1:20 am

UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Sivasspor, Maccabi Tel Aviv mağlup olarak Avrupa’ya veda etti. Sivasspor’un da elenmesiyle birlilkte seneye Süper Lig şampiyonu ekip UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için ön eleme oynamak zorunda kalacak.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Sivasspor turnuvaya veda etti. Gruptan çıkma ümitlerini son maça bırakan temsilcimiz mücadeleden mağlubiyetle ayrıldı. Mücadelenin tek golünü Maccabi Tel Aviv adına 66. dakikada Enric Saborit kaydetti. Karşılaşma öncesi Başakşehir’in ırkçı saldırısına destek veren Sivasspor’lu futbolcular orta alanda ırkçılığı protesto etti.

Sivasspor’un mutlak galibiyet için çıktığı karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Sivasspor gole çok yaklaşsa da rakip fileleri havalandıramadı. Bu sonuçla Sivasspor turnuvaya veda etti. İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ise adını bir üst tura yazdırdı.

Sivasspor’da koronavirüse yakalanan teknik direktör Rıza Çalımbay’ın yerine yedek kulübesinde yardımcı antrenör Bülent Albayrak yer aldı. Çalımbay, karantina süreci devam ettiği için takımla İsrail’e gidemedi.

SİVASSPOR’DAN IRKÇILIĞA TEPKİ

UEFA Avrupa Ligi’nde İspanya temsilcisi Villarreal’e 5-3 ve 1-0’lık skorlarla kaybeden Sivasspor, sahasında Maccabi Tel-Aviv’e 2-1 yenilmişti.

Kırmızı beyazlı takım Azerbaycan ekibi Karabağ’a ise 2-0 ve 3-2 üstünlük kurarak grubu 6 puanla tamamladı.

Grubun bugün oynanması gereken Villarreal-Karabağ karşılaşması Azerbaycan ekibindeki koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenmişti.