Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yerine kayyım atanan Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'in Şişli'deki kent lokantalarını kapattığı iddia edildi.

Kayyım atanan Şişli Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada lokantaların kapatılmadığını haberin asılsız olduğunu iddia etti. Açıklamada, “Kent Lokantalarımızın sayısının orta vadede, ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda artırılması, belediyemizin gündeminde yer almaktadır. Vatandaşlarımızın, bu ve benzeri operasyonel habercilik ürünü yalanlara itibar etmemesini önemle rica ediyoruz." denildi.

CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı, Kent Lokantası önünde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Özcanlı, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi pazar akşamı Şişli Belediyesine Şişli Kaymakamı kayyım olarak atanmış bulunuyor. Aradan geçen iki günde Okmeydanı Kent Lokantası, İzzetpaşa’da yer alan Kent Lokantası ve mart ayının önemli bir kısmında Şişli meydanında yer alan Gezici Kent Lokantası hizmete devam edememektedir.

Emeklilerin emekçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygun fiyatla faydalanacağı bir hizmet sunmak için açılmış bulunuyor. Kent Lokantalarımız açıldığı günden beri toplam yaklaşık 200 bin kişiye hizmet vermiş durumda. Günlük 40 lira ücretle bir tabldot veriyor.

Dolaysıyla kayyımın da ilk icraatı belediye başkanımız tarafından açılan bu lokantaları kapatmak olmuştur. Kayyımın halkın iradesine gasp niteliği taşıyan bu uygulamanın sonuçlarının hem ifşa etmek hem de kayyımın bütün bu süreçte takipçisi olacağımızı ve toplum nezdinde dikkat çekeceğimizi bildirmek üzere buradayız. Bizler kayyıma geçit vermeyeceğiz."

Tedarik sorunu yaşandığı iddialarına ilişkin de konuşan Özcanlı, "Belediye başkanımızın gözaltına alınmasıyla birlikte sendika tarafından başkanımızın gözaltına alınmasına ilişkin ilk anda basın açıklaması yapılmıştı. Sonrasında belediye hizmetlerimiz devam etmiştir. Bu süre zarfında da gezici kent lokantamız belediye önünde hizmet vermeye devam etmiştir. Hem gün içinde oruç tutmayan yurttaşlarımızın hizmetlerini karşılamış hem de akşamları iftar hizmeti vermiştir. Kayyım tarafından belediyemizin kurumsal hesaplarından yapılan açıklamanın doğru olmadığını, bizim basın açıklamamızı duyurmamızın ardından bir savunma geliştirme refleksi haricinde gerçeklikle ilişkisi olmadığını ifade ediyoruz.” dedi.

Özcanlı, şöyle devam etti:

İmamoğlu'nun tutuklanması dengeleri değiştirdi! HBS'den çarpıcı araştırma İmamoğlu'nun tutuklanması dengeleri değiştirdi! HBS'den çarpıcı araştırma

“İzzetpaşa’daki Kent Lokantasının kepenkleri indirilmiş durumda. Bu sadece geçici kapatma değil irade beyanıdır. Gezici Kent Lokantası olarak bu süre boyunca belediyemiz önünde yemek dağıtan, en son pazar akşamına kadar açıktı. Gezici Kent Lokantamız da Şişli meydanına uzak bir noktada belediyenin garajına çekilmiş durumda. Birkaç gündür kent lokantamız hiçbir şekilde faaliyete alınmadığını, tedariğinin kayyım tarafından sağlanması gerekirken bu konuda herhangi bir girişiminin bulunmadığını aksine Kent Lokantası personelinin belediye çağrılıp faaliyetlerinin durdurulduğu talimatının sözlü olarak verildiğini biliyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi