Şişli Etfal Hastanesi’nin tadilat ihalesi protesto edildi

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 4:39 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 4:39 pm

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle taşınan Şişli Etfal Hastanesi’ne İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü birimlerini yerleştirmek için tadilat ihalesine çıkılması, Şişli Etfal Dayanışması üyeleri tarafından protesto edildi.

Şişli Etfal Dayanışması üyeleri, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Şişli Etfal Hastanesi’ne İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü birimlerini yerleştirmek için tadilat ihalesine çıkılmasını, kollarına siyah bantlar takarak protesto etti. Açıklamada, “Asıl amaç, hastaneyi boşaltıp 36 bin 525 metrekarelik son derece değerli arazisine çökmek, o arazi üzerinde yeni rant projeleri hayata geçirmek mi? Bize niye yalan söylediniz” denildi.

“BUGÜNE KADAR HALKA YALAN SÖYLEMİŞLER”

Şişli Etfal Üyeleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Artık çok net ortaya çıktı. Yetkililer, Şişli Etfal’le ilgili bugüne kadar halka yalan söylemişler. Hastane taşındığında Şişli’de sağlık sisteminin çökeceği yönündeki uyarılarımıza rağmen hastaneyi boşaltmak ve rant hedefli operasyonlarını halkın gözünde meşru hale getirmek için ‘binalar çürük’ yalanını söylemişler. Yaşlı, engelli, gebe, çocuklu hasta ve hasta yakınlarının 2-3 aktarmalı toplu taşıma araçlarıyla ve bin bir zahmetle uzaktaki hastanelere gidebileceklerini bilmelerine rağmen yüzleri kızarmadan yalan söylemişler.

“ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR”

Bizler, hastanenin taşınması yerine binaların güçlendirilmesi veya yerinde dönüştürülmesi suretiyle faaliyetine devam etmesini istedik. Bu da mümkün değilse ‘çürük’ dediğiniz binaları en kısa sürede yıkıp, aynı yerinde daha modern, daha konforlu, tam teşekküllü bir hastane olarak Etfal’i yeniden inşa edeceğinizin sözünü halka verin dedik. Bu temel talep doğrultusunda çok sayıda eylem ve etkinlik düzenledik. Ancak ne saraydan ne bakandan ne İl Sağlık Müdürü’nden ne de başhekimden hastanenin taşındıktan sonra ne olacağına dair somut bir açıklama duyamadık. Üç maymunu oynadılar bugüne kadar.

KAYGILARIMIZDA NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI

Bu sessizlik kaygı vericiydi. Siyasi iktidarın kent merkezlerindeki hastaneleri kapatarak insanları şehir hastanelerine mecbur bırakan, sağlığı ticarileştirmeyi esas alan sağlık politikasını; kentlere, doğaya ve yaşama yönelik devam etmekte olan ağır suç sicilini dikkate aldığımızda, Şişli Etfal arazisinin de ranta kurban edilmeye çalışılacağı kaygısıyla mücadelemize çok yönlü devam ettik. Kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.

İHALEYİ İPTAL ETMEZSENİZ 27 NİSAN’DA FARKLI GELECEĞİZ

Hastanemizi apar topar taşımaya gerekçe olarak ‘binaların depreme dayanıksız olmasını’ gösterenler, şimdi hiçbir güçlendirme çalışması yapmadan o binalarda oturmaya hazırlanıyorlar. ‘Çürük’ dedikleri hastane ana binasının altı katını ofise dönüştürüp kullanmaya karar vermişler. Bunun için ihale açmışlar. İhale komisyonu, 27 Nisan Çarşamba günü saat 10:30’da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde toplanıp ihale tekliflerini açacakmış.

Biz, o binalarda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nü veya başka bir kurumu değil, bizlere şifa dağıtabilecek olan hastanemizi görmek istiyoruz. Tadilat ihalesini iptal etmezseniz, ihalenin yapılacağı 27 Nisan’da saat 10:00’da bir kez daha İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde olacağız. Üstelik bu sefer çok farklı şekilde geleceğiz. Tadilat ihalesini durdurmaya hazırlanıyoruz. Bekleyin, görün.”

Şişli Etfal Hastanesi için 8 kurumdan ortak basın toplantısı